Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
KVALITETNIJI TRENINZI

Vrhunac ulaganja u sportske terene – obnova na stadionu “Branko Čavlović”

1/3
Foto: Tvrtka Mladost
Novim polivalentnim igralištem gdje se može igrati tenis, minitenis, mali nogomet i badminton obogaćeni su sportski sadržaji i ponuda

Uređenje atletske staze i travnjaka na karlovačkom Nogometnom stadionu “Branko Čavlović – Čavlek”, projekt vrijedan više od 5,855.384,37 kuna, trenutačno je najveća investicija u karlovačkom sportu. U punom su jeku radovi zahvaljujući kojima će u potpunosti biti obnovljena i uređena atletska staza oko nogometnog igrališta koja čak 12 godina zbog dotrajalosti nije u funkciji, te uz nju prateća atletska borilišta, a bit će postavljen i novi travnjak s podlogom, novi golovi, natkrivena klupa za rezervne igrače i ostala suvremena oprema na nogometnom igralištu.

U hostelu Karlovac svake godine odmara se sve više gostiju Hostel Karlovac do sljedećeg ljeta imat će novu kuhinju i tri nova apartmana

Za projekt 5,8 milijuna kuna

Karlovački je stadion jedan od rijetkih te veličine koji ima i svoju atletsku stazu, s obzirom na tradiciju bavljenja atletikom u Karlovcu. I danas je to sport kojim se bavi velik broj mladih. Stoga je važnost obnove stadionske i atletske infrastrukture prepoznao i Središnji državni ured za sport koji je osigurao 3,081.562,50 za projekt, dok Grad Karlovac plaća 2,773.821,87 kuna. U projekt su uključeni i Karlovačka športska zajednica i Hrvatski atletski savez, jer upravo će nova atletska staza omogućiti još kvalitetnije treninge za karlovačke atletičare. U Gradskoj tvrtki Mladost, koja upravlja karlovačkim sportskim terenima, zadovoljni su projektom budući da će nakon rekonstrukcije Karlovčani imati odlične uvjete za nogometne i atletske treninge. No kako bi i rekreativci i ostali građani imali mogućnost bavljenja sportom u slobodno vrijeme, tvrtka Mladost cijelo vrijeme ulaže u sportske terene i prilagođava ih potrebama građana.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Među njima je uređenje Strelišta Jamadol gdje se brojni klubovi i pojedinci bave streljaštvom.

– Objekt je star više od 50 godina i zub vremena učinio je svoje, pa smo objekt sanirali gdje je trebalo. U vanjskom dijelu sanirani su temelji i postavljena odvodnja. U samom objektu na mjestima gdje su se na dva zida pojavila velika napuknuća, izgrađeni su novi zidovi, postavljene su nove električne i vodovode instalacije, zamijenjeni su podovi. Riječ je o prostoru u prizemlju objekta veličine 50 metara kvadratnih. Radovi još traju, a sredstva u visini od 170.000 kuna osigurao je Grad Karlovac. Na katu objekta gdje se nalaze strelište, dvorana za sastanke, sanitarni čvor i čajna kuhinja kompletno je saniran pod površine 220 metara kvadratnih. Mladost je za ovaj zahvat osigurala 54.108 kuna – kazao je Ivan Uđbinac, direktor tvrtke Mladost.

Ovoga ljeta tvrtka je u potpunosti preuredila i nekadašnji stan domara u prizemlju školske sportske dvorane Mladost i prenamijenila ga u polivalentnu dvoranu s novim instalacijama i sportskim podom površine od 102 četvorna metra gdje se mogu trenirati borilački sportovi, ples, medicinska gimnastika, pilates, aerobika, joga. Dokumentacija za taj projekt tvrtku je stajala 19.500 kuna, a za radove su izdvojili 331.335 kuna.

Županija kontinuirano ulaže u razvoj gospodarstva nizom segmenata Već kod osnovaca potiču razmišljanje o tržištu rada i lakšem zapošljavanju

Polivalentna dvorana

– Početkom rujna završilo je uređenje multifunkcionalnog terena uz školsku sportsku dvoranu Mladost, za čije su uređenje osiguranja sredstva preko Donacijskog natječaja Heineken Hrvatska, „Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju“. Javili smo se na natječaj jer smo htjeli teniski teren, za čije se korištenje smanjivao interes građana, preurediti u teren za mali nogomet i badminton, za što imamo povećan ineteres građana. Novim polivalentnim igralištem dimenzija 35x16 metara, gdje se može igrati tenis, minitenis, mali nogomet i badminton obogatili smo sportske sadržaje i ponudu, te povećali iskoristivost naših sportskih terena. Kod osmišljavanja projekta stavili smo naglasak na stariju dobnu skupinu naših sugrađana. Želja nam je bila da rekreativcima starije životne dobi, svake srijede, uz prethodnu rezervaciju termina, omogućimo besplatno korištenje terena. Upravo je ideja podizanja kvalitete života osoba starije životne dobi bila presudna u odabiru baš našeg projekta – pojašnjava direktor Uđbinac.

Mladost je za projekt osigurala vlastitih 152.074 kuna, dok je tvrtka Heineken putem donacijskog natječaja osigurala 87.500 kuna za novu podlogu na terenu.