Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POMOĆ SUGRAĐANIMA

Vukovar i Pevec osiguravaju daljnji rad Pučke kuhinje

Foto: Branimir Bradarić
Vukovarski gradonačelnik naveo je kako Pučka kuhinja u Vukovaru djeluje već pet godina kao i da je cijeli projekt pokrenut jer su prepoznate potrebe sugrađana za toplim obrokom

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević potpisali su Ugovor o donaciji sredstava za financiranje redovitog rada Pučke kuhinje u Vukovaru tijekom 2020. godine vrijedan 240.000 kuna.

Informativno-edukativno događanje U Vukovaru održani Regionalni dani EU fondova

– Ovo je četvrta godina zaredom da Pevec, kao prvi hrvatski trgovački lanac, daje ovu vrlo potrebnu donaciju za beskućnike i potrebite u Vukovaru. Mjesečno rad Pučke kuhinje podržavamo s 20.000 kuna koliko osigurava i Grad Vukovar. Za ovu namjenu osigurali smo gotovo milijun kuna, a meni osobno ovo je najdraži milijun kuna koji poklanjamo mi u Pevecu – rekao je Lovrinčević.

Vukovarski gradonačelnik podsjetio je kako Pučka kuhinja u Vukovaru djeluje već pet godina kao i da je cijeli projekt pokrenut jer su prepoznate potrebe sugrađana za toplim obrokom.

– Ponosni smo što smo uspjeli osigurati takav vid pomoći građanima. Raduje da kako godine prolaze imamo sve manji broj korisnika Pučke kuhinje. Ljudi u potrebi trebaju znati kako će Grad uvijek biti na raspolaganju sugrađanima kojima treba pomoći – rekao je Penava.

Vukovar škola obilježili božićne blagdane Zagrebačka radionica Brigada volonterski uredila zajedničke prostorije Gimnazije Vukovar

Dodao je kako Vukovar s ovom tvrtkom ima više nego dobru suradnju te da je Pevec primjer društveno odgovorne tvrtke. Govoreći o toj suradnji, podsjetio je da Pevec pomaže razne projekte u kulturi, osigurava rad besplatnog klizališta, a od nedavno je u Vukovaru otvorio i moderni prodajni centar u kojem je zaposleno 50-ak Vukovaraca.