Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Darovana nekretnina

Vukovar planira gradnju agrocentra

Foto: Grad Vukovar
Gradonačelnik Ivan Penava i ministar Goran Marić na potpisivanju ugovora o darovanju nekretnine

Potpisom gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i ministra državne imovine Gorana Marić Republika Hrvatska je Gradu Vukovaru darovala nekretninu vrijednu 2,8 milijuna kuna. Radi se o zemljištu koje su gradske vlasti namijenile za izgradnju Poljoprivredno-prehrambenog centra Agro Vukovar koji će, prema planovima, služiti finalizaciji poljoprivrednih proizvoda. Kako je rečeno, nekretnina se nalazi u gradskoj četvrti sajmište i površine je 52.000 četvornih metara.

Pozitivni trendovi Kroz javne radove posao za 50 Vukovaraca

– Najvažnije je što će se ovim ugovorom darovana nekretnina staviti u funkciju. Imovina je klica života, a još uz to ako je u funkciji poljoprivrede koja je također najvažnija za revitalizaciju života onda je još i važnija. Veselimo se svakom projektu Grada Vukovara i gradonačelnika Penave kojega možemo poduprijeti jer on znači nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života grada Vukovara – rekao je tom prilikom Marić.

Gradonačelnik Penava rekao je kako Grad Vukovar i njegovi građani imaju koristi od nekretnina koje je darovala RH. Podsjetio je kako je u proteklih godinu i pol dana RH Gradu Vukovaru darovala sedam nekretnina ukupne vrijednosti 113 milijuna kuna.

Sajam EU fondova u Vukovaru Vukovar na najbolji mogući način koristi EU fondove

– Zahvaljujem ministru i Vladi na darovanoj nekretnini i nadam se da ćemo vrlo brzo uspjeti povući sredstva iz fondova EU kako bismo izgradili Poljoprivredno-prehrambeni centar “Agro Vukovar” na zadovoljstvo svih stanovnika Vukovara i okolice. Riječ je o centru u kojem će se poljoprivrednicima omogućiti stvaranje dodatnih vrijednosti, odnosno obrađivati proizvode, pakirati, skladištiti i analizirati ih, a predviđeno je i sedam proizvodnih hala za najam po povlaštenoj cijeni – rekao je Penava.