Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Ulaganje Županije

Za bolji život na Pagu 10 milijuna kuna

Foto: Zadarska županija
Zadarski župan Božidar Longin u obilasku uređene lučice Katina u koju je uloženo 6,3 milijuna kuna

Župan Zadarske županije Božidar Longin posjetio je grad Pag gdje je obišao projekte energetske obnove škole, opremanja ambulante i uređenja lučice Katine koji su financirani iz proračuna Zadarske županije te nacionalnih i EU sredstava s više od 10 milijuna kuna. Na zgradi OŠ Jurja Dalmatinca, na kojoj su provedeni radovi na energetskoj obnovi, uređeni su, među ostalim, krov i fasada zgrade. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,728.078,69 kuna.

zadarska županija Deseti Međunarodni festival čipke od 20. do 23. lipnja u Pagu

– Ovo je jedan od četiri projekta energetske obnove škola koje provodimo u Zadarskoj županiji – uz osnovne škole u Gračacu i Škabrnji u tijeku je energetska obnova zgrade gimnazija u zadarskom Perivoju Vladimira Nazora – istaknuo je župan Longin. Posjetio je župan i Dom zdravlja u Pagu u kojem je obišao ambulante opremljene u sklopu projekta “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na otocima Zadarske županije”.

Ukupna vrijednost projekta je oko dva milijuna kuna, a u projekt su bili uključeni otoci Pag, Ist, Molat, Vir, Dugi otok i Pašman. Na Pagu je ukupno uloženo oko 900 tisuća kuna, 290 tisuća za obnavljanje objekta u Povljani koji je u vlasništvu Doma zdravlja Zadarske županije kuna te nešto više od 600 tisuća kuna za opremanje ginekološke i dentalne ordinacije u Gradu Pagu. Projekt sanacije lučice Katine osigurano je i 150 novih vezova, a vrijednost izvedenih radova u luci iznosila je 6,3 milijuna kuna.