Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dan općine Preko

Za brojne projekte povukli 11 milijuna kuna iz nacionalnih i fondova EU

1/8
Foto: Zadarska županija
Župan Božidar Longin posjetio je i Područnu školu u Lukoranu

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom godišnjih priznanja obilježen je Dan Općine Preko i blagdan njihova nebeskog zaštitnika svetog Mihovila. Uoči svečane sjednice službeno su otvorena tri važna infrastrukturna projekta - nova riva u Lukoranu, nerazvrstana cesta Put uvale Suha i županijska cesta Put Jankove u Ugljanu, a župan Božidar Longin i načelnik Jure Brižić obišli su radove na područnoj školi u mjestu Lukoran koje zajednički financiraju Općina Preko i Zadarska županija.

Na najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019. Gaženici prestižna nagrada za kruzere, nadmašila luke u Norveškoj i Japanu

– Zadovoljstvo je doći u ovakvu općinu koja funkcionira odlično. Veseli me što smo službeno otvorili nekoliko infrastrukturnih projekata, koje su financirale i županijske ustanove. Županijska uprava za ceste uložila je oko 1,7 milijuna kuna u proširenje i asfaltiranje lokalne ceste u mjestu Ugljan, a Županijska lučka uprava uložila je 1,4 milijuna kuna u sanaciju pristana u luci Lukoran. Uz to, uložila je gotovo dva milijuna kuna u sanaciju trajektnog pristaništa u lukama Ošljak i Preko te sanaciju luka u Mulinama i Poljani – kazao je župan Longin koji je u Preku bio izaslanik premijera Plenkovića.

Načelnik Jure Brižić pohvalio se da je u dvogodišnjem razdoblju Općina Preko povukla oko 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz nacionalnih i fondova EU.

zadarska županija 'Sigurnost je brend našeg turizma'

– Veseli nas što smo od 2018. do danas podijelili 54 naknade za novorođenčad u iznosu od 340.000 kuna. Svim tim mladim ljudima treba čestitati jer su odlučili svoju obitelj zasnovati na našem otoku – poručio je Brižić.

Dodijeljena su i godišnja priznanja, a laureati su Udruga žena Sv. Fume, Sutomišćica, KUD Sv. Ante, Lukoran, Udruga Pojonsko srce, Poljana, Živko Vidaković, Milena Dundov te posthumno Nikola Smud i Krunoslav Mašina.