Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Općine povukle sredstva

Za komunalne projekte više od 4 milijuna kn

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Državna tajnica Dunja Magaš rekla je da su pristigla 574 projektna prijedloga

Načelnicima općina s područja Brodsko-posavske županije jučer su u Slavonskom Brodu dodijeljene odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva te ujednačavanju komunalnog standarda. Riječ je o ukupno 15 projekata koje će Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancirati u iznosu većem od četiri milijuna kuna. Javni poziv za sufinanciranje raspisan je u veljači ove godine.

Javni poziv Županijske potpore za poticanje razvoja poduzetništva i obrta

– Na natječaj se prijavilo 407 jedinica lokalne samouprave, a pristigla su 574 projektna prijedloga za uređenje groblja, izgradnju javne rasvjete, asfaltiranje cesta i pješačkih staza, nabavu komunalne opreme, traktora i drugo. Povjerenstvo je odabralo 181 projekt, a sretna sam što su među njima i projekti iz ove županije – rekla je državna tajnica u ministarstvu Dunja Magaš, koja je dodijelila ugovore. 

Općina Okučani dobila je sredstva za gradnju parkirališta i ceste oko Doma zdravlja. 

– Svi ovogodišnji projekti jako su nam bitni i trudimo se pripremiti što više projektne dokumentacije jer je naša zadaća skrbiti o ljudima koji su ostali na našim područjima. Priče o kanalizaciji i vodovodu već su prošlost jer je to sada nešto bez čega ne možemo, ali moramo i dalje raditi i stvarati bolje uvjete – kazao je načelnik Okučana Aca Vidaković. 

Obilježen Dan općine Cernik Opravdali postojanje i potvrdili se kao žila kucavica