Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
program zapošljavanja žena 'Zaželi'

Za pomoć u kući starima i nemoćnima 5,2 milijuna kuna

Zaželi Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Zahvaljujući projektu na području orahovice zaposlit će se 30 žena na 24 mjeseca koje će pomagati starijim osobama

Na temelju poziva Ministarstva rada i mirovinskog sustava “Zaželi – Program zapošljavanja žena” Gradu Orahovici odobren je projekt “Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice”. Projektom je predviđeno zapošljavanje 30 žena na području grada koje su u nepovoljnom položaju, koje su nezaposlene ili dugotrajno nezaposlene, s tim da prednost imaju osobe starije od 50 godina.

Zaželi Ivanec U SKLOPU PROGRAMA 'ZAŽELI' Drniš zapošljava 16 žena za pomoć starijima i nemoćnima

Projekt je vrijedan 5,2 milijuna kuna, a u stopostotnom iznosu financirat će se u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, gdje je nadležno tijelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a partneri u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Slatina. Zahvaljujući ovom projektu, na području Orahovice educirat će se i zaposliti 30 žena na 24 mjeseca koje će svakodnevnim pružanjem pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, čime će općenito pozitivno doprinijeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti.

– Zadovoljna sam potpisanim ugovorom jer će se na taj način zaposliti trideset žena s područja našega grada koje su u nepovoljnom položaju, nezaposlene ili dugotrajno nezaposlene s tim da prednost imaju osobe u dobnoj skupini 50+ godina. Ujedno, ovaj će projekt donijeti i poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi – rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Aktualna gradska vlast različitim aktivnostima nastoji stvoriti uvjete za povećanje zaposlenosti na području grada, a s tim ciljem prijavljen je i ovaj projekt. Dodatno će se zaposliti dvije osobe u Gradu Orahovici u svrhu upravljanja projektom, koje će biti zaposlene na 30 mjeseci.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odluku o financiranju donijelo je 20. veljače, a svečano potpisivanje 16 novih ugovora za program “Zaželi” uslijedilo je dva dana kasnije u Zadru.

Potpisani stipendijski ugovori s učenicima i studentima 'Mi smo tu da vam pomognemo i olakšamo vaše školovanje'