Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Najveći iznos do sada

Za programe braniteljskih udruga 350.000 kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan Damir Bajs predstavnike braniteljskih udruga pohvalio je na brojnim aktivnostima koje provode

Pravo na 350 tisuća kuna ostvarile su čak 22 braniteljske udruge s područja Bjelovarsko-bilogorske županije za programe i projekte vezane uz očuvanje istine i digniteta na Domovinski rat, ali i za programe pomoći i rehabilitacije hrvatskih branitelja. Nastavak je to potpisivanja ugovora u okviru županijskog javnog poziva za udruge na koji se javilo 86 udruga i ostvarilo više od milijun kuna, što je najveća financijska potpora udrugama u povijesti županije, odnosno 32 posto više u odnosu na lani.

Za energetsku obnovu u školstvu i zdravstvu Županija se prijavila za 25 milijuna kuna iz EU

– Iznimno me veseli aktivnost udruga koje su kroz volonterski rad još uvijek spremne raditi na programima koji su raznovrsni, ali vezani uz očuvanje digniteta Domovinskog rata. Jedna trećina naše županije bila je okupirana i shodno tome, imamo i daleko veći broj postrojbi nego li je to u Hrvatskoj uobičajeno. Nažalost, zbog toga imamo i veći broj poginulih i veći broj ranjenih, a imamo i civilne žrtve Domovinskog rata, a ni materijalna šteta nije zanemariva – naglasio je župan Bajs i pohvalio udruge zbog brojnih aktivnosti koje provode. Željko Dragašević, predsjednik Zajednice HVIDRE BBŽ, rekao je kako županija njihove projekte prepoznaje već godinama i sufinancira ih.

Đuro Crkvenac, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije podsjetio je kako izdavanje publikacije vezane uz operaciju Otkos 10 ne bi bilo moguće bez pomoći župana Bajsa.     

Župan Damir Bajs proglasio elementarnu nepogodu za područje općine Nova Rača ‘U desetak godina šteta od nepogoda u županiji veća od milijardu kuna’ Ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu Nova dijagnostička i tehnička oprema za 62 ordinacije na području županije