Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PROGRAM RURALNOG RAZVOJA

Za projekte vrijedne 34 milijuna kuna potpore 17 milijuna

Foto: Osječko-baranjska županija
Ministrica Vučković uručila je 12 ugovora za 11 poljoprivrednih proizvođača

Iz Programa ruralnog razvoja na području Osječko-baranjske županije dosad su ugovorene potpore u vrijednosti od 2,1 milijardu kuna, od čega je 1,7 milijardi kuna već iskorišteno, a prošlog tjedna ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Osijeku je uručila 12 ugovora iz mjera Programa ruralnog razvoja za 11 poljoprivrednih proizvođača iz ove županije.

PROJEKT VRIJEDAN 13,8 MILIJUNA KUNA Putničko pristanište spremno čeka kruzere

– Vrijednosti ugovorenih i iskorištenih potpora govori da je u Programu ruralnog razvoja dovoljno ugovara, da se dobro, brzo i na vrijeme isplaćuje pa hrvatski poljoprivrednici unatoč teškim i izazovnim vremenima ne odustaju od poljoprivredne djelatnosti, a u realizaciju projekata ulažu znatna vlastita sredstva – istaknula je ministrica.

Uz opasku da treba biti oprezan s podacima o kretanjima proizvodnje, rečeno je kako je činjenica da je hrvatska poljoprivredna proizvodnja prošle godine ostvarila najveći rast od 2008., kao i da se u Osječko-baranjskoj županiji nije smanjio, nego povećao stočni fond. Uručenju ugovora nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je istaknuo da vrijednost potpora u uručenim ugovorima iznosi 17 milijuna kuna, a ukupna vrijednost tih projekta je 34 milijuna kuna.

Jedinstveni projekt Osječko-baranjske županije, ove godine još veće pogodnosti Uz potporu Županije, stambeni krediti bez kamata, a iseljavanje se smanjuje

Riječ je o novcu za modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, korištenje obnovljivih izvora energije te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.