Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
demografske i pronatalitetne mjere

Za prvu bebu od općine 3000 kuna, sufinancira se prijevoz učenika...

Djeca su naša budućnost u koju trebamo ulagati! – poručio je načelnik Rugvice Mato Čičak
1/3
Foto: OPĆINA RUGVICA
Djeca koja žive u općini i pohađaju osnovnu i srednju školu, odnosno fakultet, također dobro prolaze. Školski udžbenici su besplatni, a ove godine prikupljena su sredstva i za dodatni nastavni materijal poput radnih bilježnica.

Od dolaska nove vlasti, briga za mlade i njihove obitelji u fokusu je politike u Općini Rugvica. Samo neke od mjera kojima se potiče rast nataliteta i razvoj obitelji jesu povećanje rodiljnih naknada, jeftiniji boravak u vrtiću, subvencioniranje prijevoza svim srednjoškolcima i studentima te besplatni udžbenici. Mjere su to i benefiti kojima se izlazi u susret svim stanovnicima općine, i to posebice mladim obiteljima kako bi ostale živjeti i raditi u Rugvici. Pomoć mladim roditeljima počinje već od rođenja djeteta.

Povećana je naknada za svako novorođeno dijete na 2.500 kuna SUFINANCIRANJE Misle o budućnosti i perspektivi mladih: Radne bilježnice svim osnovnoškolcima

Za prvo i drugo dijete 3000 kn

Općina Rugvica naime, za svaku prvu bebu dodjeljuje potporu u iznosu od 3000 kuna, a ista sredstva roditelji će dobiti i za drugo dijete. Za treće i svako iduće dijete općina će pripomoći s 5000 kuna jednokratne pomoći. Ova sredstva izuzetno su korisna roditeljima koji se moraju pobrinuti za nabavu osnovnih potrepština za svoje novorođenče, a roditeljima blizanaca pomoći će se s dodatnih 500 kn mjesečno prve dvije godine života djece.

Za roditelje trojki ili više djece dodjeljuje se pomoć u iznosu od 1000 kuna mjesečno prve dvije godine. Općina daje podršku roditeljima i tijekom odrastanja njihove djece, pa tako za vrtićance imaju razne pogodnosti, poput jeftinijeg boravka u vrtićima.

Grad i osnovne škole osigurali preduvjete za siguran početak nove školske godine osigurali preduvjete U novu školsku godinu kreće 4952 djece, a 505 ih je prvašića

Radi se i na dodatnoj infrastrukturi, pa je tako u tijeku gradnja novog vrtića u Jalševcu Nartskom, i to u vrijednosti od 12 milijuna kuna, a projekt se sufinancira sredstvimaEU. Radovi su počeli u srpnju, traju sveukupno oko 10 mjeseci, a kad vrtić bude dovršen, u njemu će se moći smjestiti 85 mališana. Postojeći vrtić pohađa 120 djece.

– Novi objekt riješit će problem nedovoljnih kapaciteta za smještaj naše djece u vrtiće. Preuredili smo društveni dom u Jalševcu Nartskom u dječji vrtić, no njegovi kapaciteti nisu dovoljni. Uvjeren sam da će ovaj projekt riješiti potrebe naše općine – rekao je prilikom početka radova načelnik Općine Rugvica Mato Čičak. Djeca koja žive u općini i pohađaju osnovnu i srednju školu, odnosno fakultet, također dobro prolaze. Školski udžbenici su besplatni, a ove godine prikupljena su sredstva i za dodatni nastavni materijal poput radnih bilježnica. 

Grad na čelu s gradonačelnikom i ove će godine darivati prvašiće DAR GRADA Na prvi dan nastave učenike u školi čekale zaštitne maske

Djeca su naša budućnost

 Srednjoškolcima i studentima koji žive u Rugvici, a u školu, odnosno na fakultet moraju putovati izvan općine, subvencioniran je autobusni prijevoz. Otkako je došao na mjesto načelnika, Mato Čičak najviše sredstava ulaže upravo u djecu i mlade. – Djeca su naša budućnost u koju trebamo ulagati! – poručio je načelnik Rugvice Čičak.