Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U organizaciji Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir

Za pučku kuhinju prikupili dvije tone hrane i kućnih potrepština

Foto: Vir
Nakon što su sve donacije posložene u skladište Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje, donatori su s volonterima Caritasa i zamjenicom ravnatelja Tadić druženje nastavili uz fritule, krafne i čaj

– Oko dvije tone hrane i kućnih potrepština prikupilo je 118 virskih obitelji za korisnike Pučke kuhinje sv. Vinka Paulskog u Zadru tijekom sedmodnevne humanitarne akcije koju je organizirala Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir (UDDK).

Od 3. do 10. prosinca Virski darivatelji krvi prikupljaju pomoć za potrebite

Donacije su na adresu Pučke kuhinje dostavili virski volonteri, a kako je atmosfera na druženju bila inspirativna, čak je i pomoćnica ravnatelja Caritasa Zadarske županije Mirjana Tadić ostala gotovo bez riječi – izvjestili su iz virske lokalne uprave.

Najmanje 130 paketa

– Oduševljena sam i više nego ugodno iznenađena. Ova je gesta lijepa i neočekivana. Virani su se zaista iskazali u humanosti i zajedništvu koje nam svima pomalo nedostaje. Njihova sjajna organizacija podsjetila me na slične akcije u Italiji, koje njihove organizacije pri crkvama rade tijekom cijele godine – kazala je zamjenica ravnatelja Tadić za Virski list.

Donacija je zbog velike količine, a riječ je o najmanje 130 paketa uredno sortiranih po vrstama robe i hrane, dopremljena u kamionu koji su istovarili Virani koji su tijekom akcije volontirali i prikupljali donacije.

– Hvala im svima na pomoći, kao što najljepše zahvaljujemo svim virskim obiteljima koje su donirale za korisnike pučke kuhinje. Zahvala u ime virskog UDDK-a ide i Općini Vir, svim virskim komunalnim poduzećima i ustanovama te virskom župniku don Juri Zuboviću koji nam je pomogao organizirati ovu akciju.

Nova usluga Apartmani na Viru mogu se plaćati kriptovalutama

Opet se pokazalo kakvo srce imaju virski ljudi – ponosan je bio predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković koji je, kako navode s Vira, akciju organizirao i proveo uz pomoć Vojne Kapović, Marije Horvat, Alide Bulić Cvitkušić, Alena Glavana, Ljiljane Kapović i Rozike Bizjak.

– U ovoj najvažnijoj i po prikupljenim potrepštinama najvećoj humanitarnoj kampanji koju je proveo virski UDDK, sudjelovali su i aktivni darivatelja krvi iz Vrsi i Privlake. Vršani su tijekom četiri dana akcije uspjeli prikupiti oko 600 kilograma potrepština i hrane, koje je doniralo 50 obitelji, dok su Privlačani prikupili približno 150 kilograma, ali njihova će akcija, kako je istaknuo predsjednik privlačkog aktiva Roko Surić, trajati do Božića. Riječ je o velikoj i značajnoj donaciji za korisnike Pučke kuhinje Caritasa Zadarske nadbiskupije, koju su svojim donacijama također pomogli umirovljenici iz Udruge umirovljenika Jazine-Relja – izvijestili su s Vira.

– Uspješno smo proveli akciju zahvaljujući velikoj pomoći Općine Vrsi, naših sumještana i udruga – kazao je predsjednik vrškog aktiva Šime Stojak zahvalivši, kako navode s Vira, malonogometnom klubu iz Vrsi, vrškim pomorcima, osnovnoškolcima i dječjem vrtiću.

TURIZAM U studenom Vir je četvrti u Hrvatskoj po noćenjima

Druženje uz fritule i čaj

Nakon što su sve donacije posložene u skladište Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje, donatori su s volonterima Caritasa i zamjenicom ravnatelja Tadić druženje nastavili uz fritule, krafne i čaj.