Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ugovor između Grada i tvrtke Pevec

Za rad pučke kuhinje 20.000 kuna mjesečno

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Usluge pučke kuhinje u Vukovaru prosječno koristi 90-ak Vukovaraca

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su ugovor o donaciji kojim su za sljedeću godinu osigurana sredstva za rad vukovarske pučke kuhinje. Pevec će mjesečno osiguravati 20.000 kuna za rad pučke kuhinje čije usluge prosječno koristi 90-ak Vukovaraca.

'Dok odmaraš i puniš baterije, napuni i svoj smartphone!' Pametna klupa u Vukovaru u punom pogonu

– Ovaj projekt smo s Gradom Vukovarom pokrenuli prije pet godina i putem njega omogućili da u Vukovaru nema gladnih ljudi. Nigdje u Hrvatskoj ne smije biti gladnih, a posebno u gradu heroju koji je dao puno za Hrvatsku. Voljeli bismo kada bi se i druge tvrtke uključile i pomogle Vukovaru da se zaposle ljudi koji bi imali tada što raditi i kako ne bi bilo gladnih. Ako ih pak i ima, onda se moramo potruditi da imaju pošten i siguran obrok svaki dan – rekao je Lovrinčević.

Podsjetio je i kako će Pevec do kraja godine u Vukovaru otvoriti svoj novi prodajni centar u kojem će biti zaposleno 50-ak osoba. Daljnjom suradnjom s tvrtkom Pevec zadovoljan je i Penava koji je kazao kako se ta suradnja ogleda na najrazličitije načine i kroz razne projekte.

– Treći put, zahvaljujući Upravi Peveca, potpisujemo ugovor o financiranju rada pučke kuhinje za potrebe naših korisnika – rekao je Penava.

Prema riječima stručnog suradnika za socijalnu skrb u Gradu Vukovaru Dalibora Žigića, u Vukovaru nema gladnih ljudi. 

Osnovne škole Vukovar Novo razdoblje za školstvo u Vukovaru Grad preuzeo osnivačka prava nad sedam osnovnih i šest područnih škola Pevec trgovina u Bjelovaru ulaganja Pevec do kraja godine otvara prodajni centar u Vukovaru