Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Studentski dom u Vukovaru

Za studente opremljeno 58 soba

studenti
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Cijena smještaja bit će između 300 i 400 kuna. Studentima će na raspolaganju biti i najam električnih bicikala

Poslije godina obećanja i najava konačno je sagrađen i opremljen Studentski dom “Leopold” u Vukovaru.

Ovih se dana očekuje izdavanje uporabne dozvole pa dom još uvijek nije otvoren. Kako je rečeno, prvi bi se studenti u novosagrađeni studentski dom, nakon što ishoduju uporabnu dozvolu i provedu natječaj, mogli useliti u sljedećih nekoliko tjedana. Vukovarski studentski dom prostire se na 2300 četvornih metara i kapacitet mu je 108 ležajeva raspoređenih u 50 dvokrevetnih i osam jednokrevetnih soba. Sobe su klimatizirane i svaka ima svoju kupaonicu. Opremljene su i minikuhinjom, televizorom, radnim prostorom, imaju pristup internetu… Vodilo se računa i o studentima s invaliditetom pa su dvije dvokrevetne sobe prilagođene njihovim potrebama.

Igralište za pse u Vukovaru Uređenje Grad dobio još jedno igralište za pse

Studenti će moći koristiti i informatički kabinet koji je opremljen računalima i pisačem te imaju zajednički dnevni boravak za druženje, zatim praonicu, glačaonicu rublja… Zanimljivo je i da će studenti imati mogućnost najma pet električnih bicikala. Na samom krovu zgrade smještena je solarna elektrana.

U gradnju i opremanje studentskog doma u Vukovaru uloženo je oko 23 milijuna kuna osiguranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Očekuje se da će cijena smještaja biti između 300 i 400 kuna.

Vukovarsko veleučilište “Lavoslav Ružička” broji oko 950 studenata koji su do sada bili smješteni u privatnom smještaju.

Veleučilište ima tri preddiplomska stručna studija, i to trgovinu, upravni studij i fizioterapiju te jedan specijalistički diplomski studij, preventivnu fizioterapiju.

U planu je i obnova i opremanje zgrade nekadašnjeg Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovo naselje gdje bi se preselilo Veleučilište te proširenje broja studija.

Centar kompetencija Projekt EU za održivo korištenje drvne sirovine pokrenut u veljači Rosewood će pomoći da bolje iskoristimo potencijale šuma