Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Za udruge građana više od 300.000 kuna

Foto: Grad Čazma
Sa zadovoljstvom financiramo projekte udruga jer je tu riječ o volonterima koji ulažu svoje vrijeme i nerijetko osobna financijska sredstva, rekao je gradonačelnik Pirak

Odabrani su projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Čazme u 2020. , a koji će se sufinancirati iz gradskog proračuna s više od 300.000 kn.

pozitivan gospodarski rast Dobra vijest za građane: Grad Čazma smanjuje prirez s 10 na pet posto

– Ono najvrednije što jedan grad ima su ljudi. Njihove potrebe, želje i htijenja okosnica su onoga što nas pokreće. Stoga sa zadovoljstvom financiramo projekte udruga jer je tu riječ o volonterima koji ulažu svoje vrijeme i nerijetko osobna financijska sredstva, a u konačnici i same sebe, u vrijednosti od kojih koristi ima cijela zajednica, bilo putem promocije našega grada ili nekako drukčije. Na tome im zahvaljujem – kazao je gradonačelnik Pirak.

Sukladno prijedlogu Povjerenstva, donesena je odluka o sufinanciranju Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, pravo je ostvarilo i Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, Klub liječenih alkoholičara Čazma, Udruga za zaštitu potrošača BBŽ-a, Centar za inkluziju i socijalne usluge. Zatim Matica umirovljenika Čazma, Udruga udomitelja djece i odraslih osoba „Veliko srce“, HPD Garjevica Čazma, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Naši anđeli“ Čazma, Udruga slijepih Bjelovar, Udruga osoba oštećena sluha BBŽ-a, Društvo „Naša djeca“ Čazma, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Čazme, Hvidra Čazma, Klub 2/105 pješačke brigade, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga mladih Čazmanaca, Udruga „Čazmanski potrošač“, Hrvatska udruga uzgajivača Gidran pasmine konja, Eko Čazma ekološka udruga, Udruga vinogradara i vinara „Čazma“, Pčelarska udruga Čazma, Udruženje obrtnika Čazma, Klub JUMP Kutina – Moslavina trail, Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju – Igre mladih, dok je Auto klub INA DELTA Zagreb ostvario najveći iznos od 40.000 kuna. 

Čazma Vrtić “Pčelica” dobiva brončani status ekoškole