Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Krapinsko – zagorska županija

Za udruge iz resora zdravstva i socijale 614 tisuća kuna

Željko Kolar
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Krapinsko – zagorska županija osigurala je u 2018. godini za udruge civilnog društva i njihov rad 614 tisuća kuna

Dodjela ugovora predstavnicima udruga koje su ostvarilo pravo na potpore temeljem natječaja Krapinsko -  zagorske županije za sufinanciranje programa i projekata udruga u području prevencije, zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva za 2018. godinu održana je u ponedjeljak u Krapini.

Hrvatska zajednica županija Prestižna titula I Krapinsko-zagorska županija kandidat za titulu 'Županija-prijatelj djece'

Pravo na potporu ostvarilo je 70 udruga, u ukupnom iznosu od 614.000 kuna. Ugovore je korisnicima uručio župan KZŽ Željko Kolar. 

"Hvala što ste tu, što ste tako dobri i što radite taj posao, bez vas Krapinsko – zagorska županija ne bi bila to što jest. Koliko je razvijeno civilno društvo, toliko je razvijena i država, jer civilno društvo uskače u sva područja koja nisu dobro pokrivena institucijama. Ponosan sam na vas i vaše projekte i žao mi je što nismo u mogućnosti osigurati još više novaca za vaš rad, no u datim okolnostima dajemo maksimum“, poručio je župan Kolar predstavnicima udruga. Dodao je primjer društava Naša djeca. 

"Krapinsko – zagorska i Primorsko – goranska županija su jedine koje će dobiti prestižni status županija – prijatelj djece. To neće biti samo ploča, već potvrda da radimo za djecu, mi kao institucija i da podupiremo sve koji rade za djecu. Kontinuitet udruga velika je kvaliteta koju mi imamo na području naše županije i hvala na svemu što radite", zaključio je župan, izvijestili su iz županije.

Sastanak župana u Krapini Sastanak u Krapini Župani traže osnivanje Savjeta za sjevernu i središnju Hrvatsku