Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Bogati uskrsni program na Viru

Za Uskrs biciklijada, dječje radionice i koncerti Foruma te Mile Hrnića

Foto: Općina Vir
Uskrsni program otvara se u četvrtak 18. travnja nastupom Plesnog kluba Lana. U ponedjeljak 22. travnja na rasporedu je 26. biciklijada Zadar – Vir

– Bogati ovogodišnji program manifestacije Uskrs na Viru donosi čak dva koncerta estradnih veterana i nekadašnjih velikih zvijezda glazbenog neba, potom tradicionalnu 26. biciklijadu od Zadra do Vira te animacijski program za djecu i mlade. Uskrsni program otvara se u četvrtak, 18. travnja (od 10 do 12 sati) u društvu Plesnog kluba Lana s predstavom Uskrsna pustolovina, dok će se u sklopu radionice Mali majstori izrađivati uskrsni zečići, ukrašavati pisanice, izrađivati košare te tražiti skrivena uskrsna jaja.

Humanitarna akcija ‘400 papuča’ Za Psihijatrijsku bolnicu na Ugljanu Vir turizam donirao posteljinu

Online prijave

Uskrsna nedjelja 21. travnja rezervirana je za koncert legendarne zadarske grupe Forum (20 sati) s neponovljivim Davorom Pekotom, dok je dan kasnije u ponedjeljak, 22. travnja na rasporedu 26. biciklijada Zadar – Vir – izvijestio nas je Kažimir Škrbić iz Virskog lista dodajući da su za tu tradicionalnu biciklijadu – jednu od najpopularnijih te po sudu njezinih sudionika, najljepšu izletničku i biciklističku zabavu u Zadarskoj županiji, otvorene online prijave. Starta, kako navodi Škrbić, u ponedjeljak 22. travnja u 10 sati na Branimirovoj obali u Zadru (kod caffe bara Branimir), a iz destinacijske kompanije Vir turizam pozivaju sve zainteresirane da se prijave do 19. travnja na web-stranicama općinske kompanije Vir turizam.

– Prijave su također moguće i na dan održavanja biciklijade ispred zgrade Općine Vir od 8 do 9 sati, nakon čega se ide u Zadar, ili od 9 sati na Branimirovoj obali u Zadru – rekla je destinacijska event menadžerica Darija Zrilić iz Vir turizma. Podsjetila je ljubitelje biciklizma da se virska biciklijada vozi opušteno i lagano u grupi s pauzama te s osvježenjem do Vira.

Turistički sajam Poljaci će za dvije godine ostvarivati 100.000 noćenja

– Potom će sve ljubitelje biciklizma i virskih biciklijada dočekati marenda i okrepa na Trgu svetog Jure uz zabavni program i nastup grupe Zaratino. Na kraju druženja imamo tradicionalnu dodjelu nagrada, te će najbolji osvojiti komplete biciklističke opreme i vrijedni bicikl – dodala je Zrilić.

Organizatori tradicionalne biciklijade su destinacijska menadžment kompanija Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, zadarskom Prometnom policijom i Službom Hitne medicinske pomoći. Glavni sponzor svih biciklijada je Općina Vir koja je ujedno i utemeljitelj biciklijade Zadar - Vir.

Za sve generacije

– Završnica ovogodišnje manifestacije Uskrs na Viru bit će 23. travnja kada Župa Vir slavi svoj dan i zaštitnika svetog Jurja, pa će osim domjenka s uzvanicima, gostima i prijateljima otoka Vira i otočne Općine, od 20 sati nastupiti jedan od najvećih lakoglazbenih zabavljača svih vremena – Milo Hrnić.

– Nastojali smo programom obuhvatiti sve; djecu, mlade i one malo starije, kao i ljubitelje rekreacije i biciklizma.

Izbor glazbenih izvođača samo je šećer na kraju te priče – istaknula je event menadžerica Darija Zrilić. 

Vir posjetio zadarski nadbiskup na poziv virskog župnika don Tihomira Vulina Nadbiskup Želimir Puljić: Pomažete obiteljima i ljudima da ostanu živjeti na otoku Viru