Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
BAL UMIROVLJENIKA

Zabava i druženje pridonose kvaliteti života osoba treće životne dobi

Bal umirovljenika
Foto: Međimurska županija
U dvorani Mesapa u Nedelišću održan je tradicionalni Bal umirovljenika Međimurske županije

U dvorani Mesapa u Nedelišću održan je tradicionalni Bal umirovljenika Međimurske županije, u sklopu kojeg je upriličena i izložba adventskih vijenaca od krep-papira, a održana je i Smotra pjevačkih zborova umirovljenika. Manifestacija u organizaciji Matice umirovljenika Međimurske županije okupila je velik broj umirovljenika.

Predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec istaknula je važnost ovakvih okupljanja koja pridonose kvaliteti života umirovljenika.

– Zajedno se družimo i veselimo kako bismo u što ljepšem raspoloženju proveli umirovljeničke dane – kazala je. Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini istaknula je značaj umirovljenika u razvoju lokalne zajednice, a načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak naglasio je da su takva okupljanja važna za jačanje zajednice. Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač, koja je i otvorila Smotru pjevačkih zborova umirovljenika rekla je da Međimurska županija nastoji podržavati rad udruga umirovljenika.

Na Smotri pjevačkih zborova nastupili su zborovi iz raznih podružnica, uključujući one iz Čakovca, Svete Marije, Domašinca, Belice, Mihovljana i Nedelišća. Svaki zbor izveo je tri pjesme, a nastupe su ocjenjivali Petra Horvat, Branimir Magdalenić i Krunoslav Kamenić. Održana je i izložba i ocjenjivanje adventskih vijenaca za stol i vrata od krep-papira, koja je privukla veliku pažnju svih prisutnih i zasigurno dodatno potaknula kreativnost među umirovljenicima. Najbolje radove na ovoj izložbi ocjenjivale su Ljiljana Škrobar, Ivana Rob i Grozdana Mikulaj.

međimurska županija Neto dobit međimurskih gospodarstvenika porasla 10,2 posto Posjet Kineza GOSTI IZ KINE Suradnja s gradom u čijem su rezervatu utočište pronašle ugrožene pande Zelena tranzicija u MŽ MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Zelena tranzicija – uredit će se čak 30 lokacija diljem Međimurja