Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Općina Vrbje proslavila 30. rođendan

Zadovoljstvo zbog brojnih infrastrukturnih projekata, obnovljenih domova i škola

Vrbje
Foto: Brodsko-posavska županija
Vodstvu općine kao i svim njezinim stanovnicima župan Marušić čestitao je Dan općine i blagdan njihova nebeskog zaštitnika svetog Roka.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, polaganjem vijenaca, služenjem svetog misnog slavlja i nizom prigodnih događanja obilježen je 30. rođendan općine Vrbje i blagdan svetog Roka. U ime Brodsko-posavske županije, kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima vijenac je položio i svijeću upalio župan dr. sc. Danijel Marušić.

Nakon euharistijskog slavlja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, a tom prigodom nazočnima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Milan Brkanac i načelnik općine Igor Jurišić. Istaknuli su da zajedništvo i sinergija svih čimbenika lokalne i regionalne uprave i samouprave vode prema razvoju i boljitku te povećanju kvalitete života svih mještana općine Vrbje.

– Redovitim praćenjem rada Općine vidljiva su kontinuirana infrastrukturna ulaganja i provedba različitih projekata, a izdvojio bih početak gradnje višenamjenskog društvenog objekta kojim će biti zadovoljene obrazovne, kulturne, društvene i zdravstvene potrebe stanovnika cijele općine – rekao je načelnik Jurišić.

Istaknuo je kako danas gotovo svako naselje u općini ima obnovljen, odnosno sagrađen društveni dom i područnu osnovnu školu, kako su potpuno pokriveni vodovodnom mrežom te da su obnovljene sve ceste u nadležnosti općine.

Vodstvu općine kao i svim njezinim stanovnicima župan Marušić čestitao je Dan općine i blagdan njihova nebeskog zaštitnika svetog Roka.

U sklopu obilježavanja Dana općine održana je i manifestacija "Rokovo u Vrbju". Za dobru i veselu zabavu pobrinuli su se članovi tamburaškog sastava Tkanica, a posjetitelji su uživali i u dobroj i raznovrsnoj ponudi jela i pića, uz vola na ražnju. Organizatori proslave bili su KUD Vrbje i Vatrogasna zajednica. 

HRVATSKE ŽUPANIJE povezane su prijateljstvom, uspomenama, ali i nečim puno dubljim i jačim, a to je ljubav prema domovini, istaknuo je župan Marušić na obilježavanju obljetnice Obrana hrvatskog naroda u Bosanskoj Posavini "Oni su snivali slobodnu Hrvatsku, a mi i naša djeca živimo taj san" Župan Danijel Marušić na sastanku predstavnika osam županija pogođenih olujnim nevremenom u Požegi Predstavnici osam županija sastali se u Požegi Za sanaciju stambenih objekata oštećenih u olujnom nevremenu 20 milijuna eura Marijan Jurić, ravnatelj Lučke uprave u Slavonskom Brodu brodsko-posavska županija Luka Brod imat će tri skladišta, a promet će rasti iz godine u godinu