Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
za socijalno ugrožene

Zadrani ponovno pomažu Vukovar - kreće 22. humanitarna akcija 'Vukovaru ZaDar'

Vukovar
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Građani imaju priliku donijeti pakete hrane i higijenskih potrepština na Narodni trg. Prodavat će se i rukotvorine zadarskih vrtića i udruga kako bi se prikupilo što više novaca

Ovogodišnja, 22. po redu humanitarna akcija 'Vukovaru ZaDar' održat će se na Narodnom trgu u Zadru, 2. prosinca uz prigodni program na kojem će od 9,30 do 13 sati nastupiti veliki broj izvođača.

Tom prigodom žitelji Zadra i Zadarske županije imat će priliku donositi pakete hrane i higijenskih potrepština na Narodni trg, a prodavat će se i rukotvorine zadarskih vrtića i udruga kako bi se prikupilo što više novaca. Na taj način prošle je godine prikupljeno oko 35.000 kuna.

Ovom akcijom pomaže se prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljena pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaje se Caritasu Vukovarskog dekanata.

Zadarska županija i ove će godine sa 10.000 kuna izravno pomoći Caritas Vukovarskog dekanata, dok će Grad Zadar uz organizacijsku pomoć oko realizacije programa na Narodnom trgu, osigurati i prijevoz hodočasnika do Vukovara.

I sve škole kao i vrtići u Zadarskoj županiji uključeni su u ovu akciju na način da svaka škola prikuplja određenu namirnicu ili higijensku potrepštinu. Osnovna škola "Šimuna Kožičića Benje" u Zadru tradicionalno je centar prikupljanja humanitarne pomoći odakle će krenuti kamion s prikupljenom pomoći prema Vukovaru. Donacije će se prikupljati u četvrtak i petak, 30. studenoga i 1. prosinca, priopćili su iz Zadarske županije.