Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Turizam

Vole ga i domaći i strani turisti

Znamenitosti Zagorja
1/3
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Broj turističkih dolazaka u Krapinsko-zagorsku županiju lani je u odnosu na 2017. godinu porastao za 12,3, a broj noćenja za 7,4 posto. Riječ je o 159.191 dolasku i 348.694 noćenja

Krapinsko-zagorska županija među vodećim je kontinentalnim županijama po broju turističkih dolazaka i noćenja, čime se nastavlja višegodišnji trend porasta tih pokazatelja, rečeno je na konferenciji za novinare u Krapinskim Toplicama.

Japanci u Krapini Krapina Japanci žele upoznati Zagorje

Broj turističkih dolazaka u Krapinsko-zagorsku županiju lani je u odnosu na 2017. godinu porastao za 12,3, a broj noćenja za 7,4 posto. Riječ je o 159.191 dolasku i 348.694 noćenja.

- Uspjeli smo zadržati kontinuitet popunjenosti hotela 365 dana u godini. Potvrda je to da je Krapinsko-zagorska županija ozbiljna turistička destinacija i vjerujem da ćemo zadržati petogodišnji kontinuitet rasta - rekao je Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

On smatra da su postignuti rezultati sinergija brendiranja Hrvatskog Zagorja i vrhunske turističke usluge. Dodaje da je prijeđena "magična" brojka od 3000 komercijalnih ležajeva - na području županije sada su 3023 ležaja što je porast u odnosu na prethodnu godinu za 364. Te smještajne kapacitete podjednako popunjavaju domaći i strani gosti: domaćih je bilo 51,5  a stranih 48,5 posto.

Direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar kaže da najveći broj noćenja ostvaruju gosti iz Slovenije, zatim Njemačke te Poljske. Slijede gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Izraela, Austrije i Češke a u novije vrijeme i Danske.

- Ako gledamo pregled dolazaka i noćenja, bez Zagreba, nalazimo se na drugom mjestu iza Karlovačke županije što se tiče županija na kontinentu - rekla je Škrinjar.

Foto: Željko Pušec

Od planova za ovu godinu najavila je daljnji razvoj konjičkog i biciklističkog turizma te redizajn turističkih kartica koje služe kao ulaznice za pojedine sadržaje i ostvarivanje popusta. Kazala je kako ove godine, unatoč smanjenu sredstava Hrvatske turističke zajednice kroz udruženo oglašavanje, proračun za turizam na području županije iznosi gotovo tri milijuna kuna.

Jaslice Krapinsko-zagorska županija Kreativne jaslice od stakla, kamenčića pa i legića Proslava 15 godina Županijske udruge uzgajivača konja Krapina 15 godina Županijske udruge uzgajivača konja Krapina 'Ponosni smo na naše vozočašće u Mariju Bistricu'