Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Davor

Zajedništvo i sinergija vode k razvoju i boljitku života mještana

Foto: Brodsko-posavska županija
Ova se općina može pohvaliti brojnim projektima, među kojima je jedan od najznačajnijih sustav javnog navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta vodom iz rijeke Save u Orubici

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te odavanjem počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima svečano je obilježen Dan općine Davor.

Kao i uvijek, svečana je sjednica Općinskog vijeća bila prigoda za rezimiranje učinjenog u protekloj godini i predstavljanje plana i programa aktivnosti za sljedeće razdoblje.

Svečanu sjednicu u povodu Dana Općine Davor otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Jasna Butumović, a nazočnima su se obratili i načelnik općine Đuro Anđelković, kipar Vid Vučak i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, dr.sc. Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Ova se općina može pohvaliti brojnim projektima, među kojima je jedan od najznačajnijih sustav javnog navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta vodom iz rijeke Save u Orubici. Riječ je o lokalnom primjeru odličnog ulaganja europskog novca od kojega koristi može imati cijela Hrvatska. Projekt je osmislila Brodsko-posavska županija s ciljem jačanja konkurentnosti tradicionalno jake povrtlarske proizvodnje u tom kraju.

Kako je istaknuto, zajedništvo i sinergija svih čimbenika lokalne i regionalne uprave i samouprave, od općine i Županije do Vlade i fondova Europske unije, vode prema razvoju i boljitku života svih mještana općine Davor.

Nakon svečane sjednice održan je blagoslov novog spomenika svetog Jurja Mučenika na Trgu Matije Antuna Relkovića.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA U godinu dana odradili više od 23.000 žurnih intervencija BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Županija koja spaja putove, granice, obale i države Fra Iliji Jerkoviću dodijeljena nagrada za životno djelo "Centar svaki dan raste, ovo je nagrada svim našim djelatnicima"