Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Fra Iliji Jerkoviću dodijeljena nagrada za životno djelo

"Centar svaki dan raste, ovo je nagrada svim našim djelatnicima"

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Nagrada za životno djelo dodijeljena je i Zvonimiru Markotiću iz Slavonskog Broda, dok je Zlatnom plaketom posmrtno nagrađen Stjepan Lovrić.

U sklopu svečanog programa u prostoru Glazbene škole u Slavonskom Brodu nagrada za životno djelo – Zlatni grb Brodsko-posavske županije dodijeljena je fra Iliji Jerkoviću, ravnatelju poliklinike Zlatni cekin. Riječ je o ustanovi koja u Slavonskom Brodu djeluje od 1993. godine.

U obrazloženju stoji da je nagradu dobio za iskazano zalaganje i rezultate u radu s djecom s teškoćama u razvoju, organizaciju i upravljanje Zlatnim cekinom te skrb i pomoć djeci poginulih branitelja i iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

U govoru koji je održao u ime laureata Jerković je naglasio kako nagrada koja mu je dodijeljena zapravo pripada svim djelatnicima i stručnom osoblju Zlatnog cekina.

– Njihov rad, edukacije, strpljenje i stručnost za rad s djecom najveći su razlog da se sve ovo održalo. Sve možemo zahvaliti njima, a ja sam samo pazio i borio se da imaju što bolje uvjete za rad te bih se osjećao "krivim" ako nešto nije dobro. Svaki dan naš je centar pomalo rastao te je u njemu sada više od 250 djece s teškoćama s kojima dan i noć radi 70 djelatnika – rekao je Jerković.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je i Zvonimiru Markotiću iz Slavonskog Broda, dok je Zlatnom plaketom posmrtno nagrađen Stjepan Lovrić.

Plakete Brodsko-posavske županije dobile su tvrtke Axereal Croatia, EMPWR, Basch-Mont i Radio Slavonija.

Kovanice od zlata dodijeljene su dr. sc. Anti Cvitkoviću, Krešimiru Rudecu, Silviju Stilinoviću, Slavku Bilandžiji, Mati Kaluđeru, Igoru Ograjšeku, Tomislavu Šimiću, Dinku Bilešiću i Stjepanu Vučkoviću.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Županija koja spaja putove, granice, obale i države Senka Gabud Gjurčević PREVENCIJA U Brodsko-posavskoj županiji pet klubova liječenih alkoholičara BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Svjedok drevnog mora bit će još dostupniji posjetiteljima