Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Suradnja dviju županija

Zajedno će otvoriti trgovinu u Dubrovniku

Sastanak u Sisku
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Virovitičko-podravska županija zainteresirana je za projekt "Kupujmo lokalno" koji Sisačko-moslavačka županija godinama provodi

Nastavlja se intenzivna suradnja Sisačko-moslavačke i Virovitičko-podravske županije započeta početkom godine i nastupom Sisačko-moslavačke županije kao partnera ovogodišnjeg sajma Viroexpo.

Vezano uz daljnje zajedničke projekte radni sastanak održali su protekli tjedan sa zamjenikom virovitičko-podravskog župana Marijom Klementom i direktorom Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Bojanom Mijokom, zamjenik župana Roman Rosavec, te direktor SI-MO-RA-e Mario Čelan i upravitelj Zajednice proizvođača Sisačko-moslavačke županije Marko Pajić.

Skelski prijevoz Nužna mjera I ove godine pomoć Županije za skelski prijevoz

Razgovaralo se i o projektu “Kupujmo lokalno”, odnosno “Pun ceker”, programu Sisačko-moslavačke županije koji je interesantan i Virovitičko-podravskoj županiji.

– Projekt Kupujmo lokalno” odnosno naše trgovine “Pun ceker”postale su zanimljive i drugima tako da smo sva naša iskustva kako dobra tako i ona loša iskreno prenijeli predstavnicima VPŽ-a, koji u planu imaju pokretanje sličnog lanca trgovina s proizvodima svoje županije. Dogovorili smo i otvaranje zajedničke trgovine vjerojatno na području Grada Dubrovnika. I projekt naše županije središte gaming industrije je također interesantan za suradnju, posebno s njihovom mrežom inkubatora, tako da smo dogovorili i potpisivanje sporazuma o suradnji na području gaming industrije, koju ćemo realizirati tijekom ove godine. U skladu s time omogućit ćemo i posebnu edukaciju te povezivanje s njihovim srednjim školama te visokoškolskim ustanovama – rekao nam je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije SI-MO-RA napomenuvši kako je Sisačko-moslavačka županija zainteresirana za iskustva Virovitičko-podravske županije i njihovu mrežu inkubatora jer se razmišlja slično uspostaviti i na području Sisačko-moslavačke županije.

Kulturni centar braće Radić Kreće realizacija projekta u Desnom Trebarjevu u povodu 150. obljetnice rođenja Stjepana Radića Nova zgrada Kulturnog centra braće Radić do 2021. Interpretacijski centar baštine Banovine Uskoro sve spremno za prelazak na novu lokaciju u Gupčevoj ulici u Petrinji Centar baštine Banovine u rujnu se seli u svoj prostor