Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
SASTANAK S PARTNERIMA IZ FONDA “EVROPSKI POSLOVI”

Zajedno do sredstava iz EU fondova

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Vukovarsko-srijemska županija može pomoći partnerima iz Županije

U radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji boravili su predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine. Susreli su se i sa županom Damirom Dekanićem i suradnicima. Cilj posjeta bila je razmjena iskustava u provedbi EU projekata, predstavljanje najznačajnijih projekata s područja Vukovarsko-srijemske županije, upoznavanje s radom Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije kao regionalnog koordinatora i radom Fonda „Evropski poslovi“, a u svrhu zajedničkog povlačenja sredstava iz EU fondova.

Pobjednike projekta Moja.hr primio župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić Saul Tikvić iz Vinkovaca snimio najbolji film o Vukovarsko-srijemskoj županiji

– Vukovarsko-srijemska županija može se pohvaliti iskustvom koje ima u pripremi i realizaciji projekata financiranih iz EU, a to ćemo prenijeti prijateljima iz Vojvodine s ciljem realizacije zajedničkih projekata koji će biti na korist i jednima i drugima. Do sada su u prvom planu bili projekti u turizmu i obrazovanju, a u nadolazećem razdoblju više ćemo se posvetiti projektima koji će biti usmjereni na gospodarstvo – rekao je Dekanić. Direktor Fonda „Evropski poslovi“ Aleksandar Simurdić podsjetio je na višegodišnji financijski okvir EU za razdoblje do 2027.

– Dosta dobro surađujemo, a u budućnosti bismo trebali uključiti veći broj subjekata u temama od obostranog interesa, a to su gospodarstvo, zdravstvo, obrazovanje i kultura. Također trebamo razgovarati i o mogućnostima bilateralne suradnje Autonomne pokrajine Vojvodine i Vukovarsko-srijemske županije, jer želimo osnažiti naše kapacitete uz podršku partnera iz Hrvatske – rekao je Simurdić. Ravnatelj županijske Razvojne agencije Ilija Cota rekao je da postoje područja u kojima bi zajedno mogli povući značajna sredstva iz EU fondova i da Razvojna agencija ima ljudske potencijale i može pomoći partnerima.