Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Odgovorno gospodarenje otpadom uz racionalizaciju troškova i edukaciju korisnika

Započeli radovi na gradnji novog poslovnog kruga požeškog Komunalca

Foto: Grad Požega
Završetak gradnje poslovnog kruga očekuje se u proljeće iduće godine

Počela je izgradnja novog poslovnog kruga tvrtke Komunalac Požega d.o.o. u Industrijskoj ulici u Požegi. Riječ je o radovima vrijednim 9,11 milijuna kuna bez PDV-a koje izvodi zajednica ponuditelja požeških tvrtki Magma i Presoflex gradnja. Gradilište su obišli požeški gradonačelnik Darko Puljašić te predstavnici Komunalca na čelu s direktorom Antom Bekićem.

Malo drukčija utrka kroz Požešku goru U ljepoti požeških brda i dolina uživalo 87 trkača

Izvrsna lokacija

Riječ je o nekoliko građevina koje će biti u poslovnom krugu na parceli od oko 8700 četvornih metara. Osim glavne poslovne zgrade bit će sagrađeni i skladišni prostori te nadstrešnice.

– Od razdvajanja tvrtke Tekija i osnivanja Komunalca početkom 2014. godine, oko 50 djelatnika Komunalca i kompletan vozni park ostali su u krugu Tekije. Kao tvrtka rasli smo u posljednjih pet godina i s brojem radnika i s djelatnostima. Više ne možemo u takvim okolnostima obavljati sve što je potrebno i stvorila se potreba izgradnje novog poslovnog kruga koji će omogućiti da proširimo djelatnost i pružimo bolje uvjete rada – rekao je direktor Bekić.

Pet desetljeća požeškog festivala dostojno je obilježeno posebnim izdanjem Jubilarni 50. Aurea fest s bogatim programom ostavio posjetitelje bez daha

Novi poslovni krug nalazi na izvrsnoj lokaciji, u neposrednoj blizini reciklažnog dvorišta na koje se odlaže sve više korisnog otpada. Blizina operativnih snaga racionalizirat će i troškove tvrtke.

Edukativna učionica

Uz to, u sklopu glavne poslovne zgrade predviđena je izgradnja edukativne učionice koja će služiti za edukaciju korisnika vrtićke i školske dobi, ali i starijih, osobito u dijelu vezanom za razvrstavanje otpada.

Završetak izgradnje poslovnog kruga očekuje se u proljeće iduće godine, nakon čega će uslijediti ishođenje uporabne dozvole i preseljenje odsjeka za gospodarenje otpadom, javnu higijenu i tržnicu, zimske službe te cjelokupnog voznog parka u nove prostore.

Tradicionalni Aurea fest ove godine slavi vrijedan jubilej Slavonija će i nakon 50 godina od prvog festivala pjevati u Požegi

– Komunalac d.o.o. tvrtka je koja se na državnoj razini može podičiti s puno riješenih stvari vezano za odgovorno gospodarenje otpadom. Sve je to planski, osmišljeno i učinkovito, kao i ovaj projekt u čijoj su realizaciji sudjelovale požeške tvrtke. Potvrda je to da u gradu imamo dovoljno kvalitetnih tvrtki i ljudi koji mogu obaviti vrlo ozbiljne poslove na zadovoljstvo svih nas i naših sugrađana – istaknuo je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. 

Ljetna škola znanosti Mladi znanstvenici okupili se u Požegi