Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Ulaganje u infrastrukturu

Započeli radovi na rekonstrukciji županijske ceste kroz Krušvar u općini Dicmo

Rekonstrukcija županijske ceste kroz Krušvar
1/3
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Završetkom radova žitelji ovog kraja imat će novu i modernu prometnicu koja će jamčiti sigurniji i bolji promet

Započeli su radovi na rekonstrukciji županijske ceste kroz Krušvar koja se nalazi na području Općine Dicmo.

Nova gradilišta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Uskoro rekonstrukcija ceste Trnovica-Čepikuće, a počinje i gradnja CGO Lučino razdolje

Župan Blaženko Boban je na svečanosti govorio o demografskim mjerama Splitsko-dalmatinske županije, među kojima svakako vidi i ove infrastrukturne, cestovne radove u funkciji zadržavanja mladih obitelji i stvaranja boljih uvjeta za eventualne nove investicije, poglavito u rubnim područjima županije.

- Poznato vam je da su naše, županijske ceste rekonstruirale dionicu ove ceste, odavde od Krušvara do iza Biska, koja je uistinu bila problematična. Uz to smo, početkom prošle školske godine 2018/19. obnovili područnu školu ovdje u Krušvaru, nakon čega smo imali primjedbe pojedinaca zašto ulažemo tamo gdje nema djece, ili ih je iz godine u godinu manje, kao da bacamo novac. Veći broj upisane djece u ovu školu ove godine u odnosu na prethodnu je najbolji odgovor na takve upite - kazao je župan.

GAREŠNICA Garićka postala jednosmjerna, no mnogi i dalje voze u oba smjera

- Prometnica će u dužini 1,7 km, širine 5,5 m (sada oko 4 m), biti u cijelosti rekonstruirana, sa svim potrebnim predradnjama u funkciji odvoda vode, polaganja i izgradnje elektrifikacije duž ceste. Vrijednost radova je u pripremi iznosila 800 tisuća kuna, a sama izvedba će nas koštati 3,5 milijuna kuna, možda 4, sa svim spomenutim drugim zahvatima. Nadam se kako će mještani Krušvara i svi drugi koji se budu vozili ovom prometnicom prema Dicmu i Dugopolju, biti zadovoljni nakon dovršetka radova, prije početka iduće turističke sezone - nastavi je župan i pohvalio projektante i izvođače radova te upravu ŽUC-a na čelu s ravnateljem poduzeća, Petrom Škorićem.

Ravnatelj  županijske tvrtke, Petar Škorić je kazao kako je prethodnih godina ŽUC Split rekonstruirao županijsku cestu ŽC 6121 Dicmo – Prisoje i dio županijske ceste ŽC 6280 Dicmo – Bisko, te je objasnio razloge radova.

Potpisani novi ugovori u sklopu projekta "Tu je tvoj dom" Boban: Sretan sam jer je još 39 obitelji odlučilo ostati u dalmatinskoj Zagori

- Cesta ŽC 6146, koja se nalazi između navedenih, je zbog nedovoljne širine i nepovoljne geometrije zahtijevala rekonstrukciju. Županijska uprava za ceste Split je provela sve potrebne radnje kako radovi mogli započeti – ishođena je građevinska dozvola, riješeni su imovinsko-pravni odnosi za otkup zemljišta i proveden je javni natječaj za izvođenje radova. Rekonstrukcijom je predviđena i izrada oborinske odvodnje ceste, a križanje s cestom za Bisko riješeno je u obliku rotora. Također je predviđena i nova prometna signalizacija - kazao je Škorić, priopćili su iz županije.

Završetkom radova žitelji ovog kraja imat će novu i modernu prometnicu koja će jamčiti sigurniji i bolji promet. Najavio je i nastavak radova na cesti prema Ričicama kod Imotskoga, te projektiranje, odnosno pripremu projekata za financiranje EU sredstvima na otocima Šolti, Hvaru i Čiovu, o čemu će biti više riječi kada projekti budud dovršeni. Zbog ravnomjernog razvoja svih krajeva županije, u proračunu SDŽ za 2020. godine je planirano gotovo 160 milijuna kuna za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih cesta.