Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Podvlaštica – Vlaštica

Započeli radovi na uređenju edukativne staze

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Započeli su radovi na uređenju edukativne staze Podvlaštica-Vlaštica sufinancirani iz FZOEU. Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a aktivnosti se provode u suradnji s Općinom Orebić.

Projektom je predviđeno oblikovanje edukativne staze profiliranjem staze, opremanjem i pošumljavanjem koja će se koristiti prvenstveno u pješačke i biciklističke svrhe. Urbana oprema podrazumijeva gradnju multifunkcionalnog paviljona od prirodnog materijala, a pošumljavanje staze pridonijet će ojačavanju bioraznolikosti na navedenom području.

Vrijednost projekta je 265.941 € od čega je sufinanciranje FZOEU 212.753 €. Završetak projekta očekuje se u kolovozu 2025. godine.

"LACROMA" je duga 15 metara, kapaciteta 50 putnika, maksimalne brzine 18 čvorova i prilagođena osobama s invaliditetom Župan Dobroslavić na predstavljanju hibridnog broda "Lacroma" i otvorenju brodske linije Brodska veza arboretuma Trsteno i Lokruma udžbenici Za pučkoškolce Županija i ove godine financira radne materijale SPORAZUM o suradnji na realizaciji izložbe radova Andyja Warhola potpisali su župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina Iz muzeja u Slovačkoj Fotografije i sitotisak Andyja Warhola na izložbi u Dubrovniku