Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Izgrađena je šetnica i biciklistička staza Podstrana walk and bike

Započelo je biciklističko povezivanje Trogira i Omiša

1/7
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Projekt Podstrana walk and bike aplicirat će se u fondovima za borbu protiv pretilosti

Morsko-riječna šetnica i biciklistička staza Podstrana walk and bike svečano je otvorena, a biciklisti i šetači otkrili su je i ranije. Projekt je to vrijedan 10 milijuna eura, sufinanciran u udjelu od 85% iz fondova eu. Riječ je o dijelu šireg projekta uređenja obale vrijednog više od 18 milijuna eura u sklopu kojega je napravljena plaža sa svom infrastrukturom, parkiralište, dječja igrališta, igrališta za odbojku na pijesku...

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Izvrsni turistički rezultati Podstrana bilježi turistički rast: 4 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja

Završna konferencija

Povodom svečanog otvorenja održana je završna konferencija projekta Morsko-riječna šetnica i biciklistička staza “Podstrana walk and bike” s panel-diskusijom “Značaj razvoja sportske infrastrukture za razvoj turizma, gospodarstva i za poboljšanje životnog standarda građana”.

Šetnica i biciklistička staza nalazi se na zapadnom dijelu Općine Podstrana, a obuhvaća nove biciklističke staze i šetnice na morskoj obali dužine 363 metara i pješačke i biciklističke staze uz lijevu obalu Žrnovnice, duge 1610 metara. Staza je opremljena informativnim pločama, pametnim klupama i vitrinama s ucrtanim rutama.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

– Šetnica i biciklistička staza pridonijet će razvoju cikloturizma, dovest će i nove goste, oni su dobri potrošači, a dolaze u predsezoni i posezoni. Ali, turizam nam dolazi kao bonus, gradili smo je prije svega sa željom da kao i cijela obala bude novi dnevni boravak našim građanima i da im podignemo kvalitetu života. Ovo je naš prvi veliki EU projekt – rekla je Danira Zanki, pročelnica za fondove EU.

Kulturno ljeto Podstrana Dobro jutro, more – književna večer u čast bardovima Pupačiću, Ivaniševiću, Kaštelanu i Milićeviću

Zamolba delinkventima

Bartulović je najavio daljnju izgradnju biciklističkih staza, kao i apliciranje projekta Podstrana walk and bike u fondovima za borbu protiv pretilosti.


– Želimo promijeniti svijest i navike mladih, izvesti ih u prirodu. Cilj je omogućiti vožnju biciklom od Trogira do Omiša – poručio je Bartulović i iznio planove.


– Na prostoru koji je bio van obuhvata građevinske dozvole za uređenje šetnice i biciklističke staze, postavljena je kompletna komunalna infrastruktura, a proveli smo i postupak koncesijskog odobrenja. Ovdje će početkom sljedeće godine doći montažni ugostiteljski objekti. Ovom prilikom molim maloljetne delinkvente da prestanu razbijati kabine, dječje igralište, sustav za navodnjavanje, uništavati zelenilo. Ja ih kao predsjednik Općine molim u ime svih građana da prestanu i to više ne rade – poručio je Bartulović. 

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

ECOMAP Podstrana će dobiti 4,5 milijuna kuna za separator i pročistač lučice Strožanac Obilježen Dan Općine Podstrana, blagdan svetog Ante Novu školu i sportsku dvoranu gradit ćemo kod zgrade Općine, na 9000 kvadrata