Izbornik
Naslovnica Županije Hrvatska zajednica županija
od 1. ožujka do 20. travnja

Započelo treće izdanje foto natječaja 'Volim svoju županiju'

Hrvatska zajednica županija
Foto: Hrvatska zajednica županija
Glavne će se nagrade, GoPro Hero5 kamere, dodjeljivati u dvije kategorije, najbolja fotografija prema broju glasova i prema izboru stručnog žirija

U organizaciji Hrvatske zajednice županija započelo je treće izdanje foto natječaja 'Volim svoju županiju'. Baš kao i u prethodnima, cilj je ovog natječaja fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije.

Natječaj traje od 1.ožujka do 20.travnja 2018. godine.

Novac, brojanje Otvoreni proračun Osam županija dalo na uvid planove proračuna za 2018. godinu

- U tom periodu pozivamo sve mlade umjetnike i kreativce da objektivima uhvate posebnosti svojih krajeva i odabrane fotografije prijave na natječaj. Potrebno je zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote ili kulturnu i prirodnu baštinu te fotografije dostaviti putem aplikacije na našoj službenoj Facebook stranici - poručuju iz Hrvatske zajednice županija.  

Glavne će se nagrade, GoPro Hero5 kamere, dodjeljivati u dvije kategorije; najbolja fotografija prema broju glasova i prema izboru stručnog žirija. Također, u kategoriji najboljih fotografija prema izboru stručnog žirija pripremljene se zahvalnice i prigodni pokloni  za osvojeno 2. do 10. mjesto.

Iskustvo profesionalne fotografkinje, Mare Milin, vodit će i ovogodišnji stručni žiri. Uz nju će pristigle radove vrednovati Mateja Gošćiej, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije.

Osim spomenutih članove, ove će godine žiri biti bogatiji i za počasnog člana, Alana Špiljaka, pobjednika prošlogodišnjeg izdanja.

Važno je da fotografije moraju biti snimljene na području Republike Hrvatske, a svaki autor/autorica može poslati do tri fotografije. Dozvoljene su minimalne korekcije u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja.

Župan Goran Pauk u Poljskoj Hrvatska zajednica županija Širenje suradnje, veća transparentnost i novi projekti u zemlji i regiji