Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
1. - 5. svibnja

Započeo je Festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2019

1/26
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Usim uzbudljivih uzlijetanja šarenih balona iz cijele Europe, posjetitelje čekaju i edukativne šetnje kroz kupolu balona u kojima će se moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, muzički program, gastro ponuda Punkt Beer Housea i Submarine Burgera te predstavljanje ponude OPG-ova iz Krapinsko-Zagorske Županije

Krapinsko-Zagorska Županija i Balon klub Zagreb vas već su treću godinu zaredomorganizirali najšareniji outdoor event godine - međunarodni festival balona na vrući zrak Croatia Hot Air Balloon Rally.

glazba, ples, ekosajam Brendiranje Vukovara: Grad kao turistički sajam

Na nebo iznad Zagorja ove godine stiglo je 17 balonaških ekipa iz cijele Europe. Festival će se održati od 1.5. do 5.5. 2019, a lokacija uzlijetanja biti će Krapinsko Zagorski Aerodrom Rudolfa Perešina u Gubaševu kraj Zaboka, te pansion Stara Škola u Sv. Križu Začretje.

Posjetitelji će imati priliku doživjeti i jedinstveni balon „Svečanost cvijeća“ koji je oslikan motivima istoimene slike velikog hrvatskog slikara naivne umjetnosti Ivana Rabuzina, a dio posjetitelja imati će priliku i sami se uzdići na kratki vezani let s trenutačno najvećim registriranim balonom u Republici Hrvatskoj – balonom Geopriče Parka Prirode Papuk.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Usim uzbudljivih uzlijetanja šarenih balona iz cijele Europe, posjetitelje čekaju i edukativne šetnje kroz kupolu balona u kojima će se moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, muzički program, gastro ponuda Punkt Beer Housea i Submarine Burgera te predstavljanje ponude OPG-ova iz Krapinsko-Zagorske Županije. 

Uz to, u srijedu 1. svibnja te u subotu, nedjelju 4. i 5. svibnja u 20:00h planirani su spektakli noćne iluminacije balona kad se okupljeni baloni, nakon zalaska sunca, uz pomoć gorionika osvjetljavaju i stvaraju vizualno očaravajuće prizor divovskih lampiona.

Jutarnji letovi kreću već u 07:00h, program za posjetitelje kreće u 16:30h, a popodnevna uzlijetanja balona planirana su za 18:00h. Ulaz na Rally je besplatan.

rijeka Najavljen bogat program 10. Student Day Festivala