Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
Dio Intervencijskog plana grada Vukovara

Započinje izgradnja Ekonomske škole Vukovar u naselju Olajnica

1/2
Foto: Grad Vukovar
Škola će se sastojati od 20 specijaliziranih učionica, jedne učionice opće namjene, praktikuma, kabineta, višenamjenskih prostora, knjižnice, uredskih prostora uz sve potrebne servisne prostorije

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Presoflex Gradnja Ino Galić potpisali su ugovor o izgradnji nove Ekonomske škole u vukovarskom naselju Olajnica. Prema riječima Penave, projekt izgradnje Ekonomske škole dio je Intervencijskog plana grada Vukovara.

Bakljada i veliko slavlje virske pobjedničke liste Marino Radović novi je načelnik općine Vir – trijumf Nezavisne liste

Za 480 učenika

Vrijednost Ekonomske škole iznosi preko 95,1 milijun kuna, a sufinancirana je sredstvima EU putem Intervencijskog plana grada Vukovara s gotovo 46,5 milijuna kuna, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurat će gotovo 37,4 milijuna kuna, dok će razliku od 12 milijuna kuna osigurati Grad Vukovar.

– Nova Ekonomska škola na dva kata bit će izgrađena na Olajnici te je namijenjena optimalnom broju od 480 učenika. Sastojat će se od 20 specijaliziranih učionica, jedne učionice opće namjene, praktikuma, kabineta, višenamjenskih prostora, knjižnice, uredskih prostora uz sve potrebne servisne prostorije. Školska sportska dvorana bit će trodijelna, s tri košarkaška terena, osam blokova svlačionica s tuševima, malom dvoranom i kabinetima za nastavnike te vanjskim terenima – rekao je Penava.

Kako je najavljeno, radovi će započeti uskoro, a planirano je, ako ne bude nepredviđenih poteškoća, da završe za 26 mjeseci. – Izgradnjom nove Ekonomske škole modernizirat ćemo obrazovnu infrastrukturu i osigurati kvalitetnije obrazovanje. U isto vrijeme i sportskim klubovima i rekreativcima osigurat ćemo kvalitetnije uvjete za rad – rekao je Penava.

Ostavili neizbrisiv trag u obrani Hrvatske Obilježeno 30 godina od osnivanja 109. brigade Zbora narodne garde Vinkovci

Trenutačno u osnovnoj školi

Ekonomska škola Vukovar od 2006. djeluje u prostorima nekadašnje osnovne škole zbog čega su u više navrata obavljani i razni radovi s ciljem kvalitetnijih i boljih uvjeta za učenike i zaposlenike. Ravnateljica škole Jelena Vinaj kaže da je škola dio niza projekata kao i da trenutačno imaju 24 razredna odjela u dvije smjene. Provode i razne druge aktivnosti tako da imaju ustrojene volonterski, sportski i filmski klub, Sinergijski razvojni centar kao i školski radio