Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
do 1. srpnja

Započinje Vukovar Art festival uz jazz, klasiku, rock and roll

Vukovar Art festival
Foto: Branimir Bradarić
Festival će se održati u Vukovaru ali i Erdutu i Kopačkom ritu

Poslije mjeseci priprema i organizacijskih poslova u Vukovaru danas započinje Vukovar Art festival koji se održava pod motom "teče i spaja" i trajat će do 1. srpnja. Festival će biti otvoren izložbom šest umjetnika iz Graza koja će biti upriličena u Gradskom muzeju Vukovar pod nazivom Grafički elementi.

Ovaj festival, koji je po mnogo toga drugačiji pod svih postojećih, održavat će se u Vukovaru ali i Erdutu i Kopačkom ritu. Jedan od inicijatora održavanja festivala Zlatko Petrović istakao je kako će Dunav Art festival približiti podunavske zemlje Hrvatskoj kroz glazbu, enologiju i gastronomiju.

- Festival promiče vrijednosti koje Hrvatska, kao podunavska zemlja, ima u tim područjima. Okupljanje posjetitelja uz kvalitetan jazz, klasiku, rock and roll te uz probrana jela temeljena na sastojcima Podunavlja i vina podunavskih zemlja veliku su potencijal za turistički razvoj hrvatskog Podunavlja - rekao je Petrović.

Uz otvorenje izložbe u Vukovaru će u sklopu festivala biti održani i koncerti klasične i jazz glazbe. Program festivala za Baranji predviđa etno i jazz glazbene nastupe kao i eno-gourment predstavljanja Podunavlja dok će u Erdutu biti održana degustacija vina i koncert Groove Up/Zdenka Kovačića & Green house blues Banda.  

- Želja nam je da ovaj festival tijekom godina naraste i postane mjesto prepoznatljiv u ovome dijelu Europe - rekao je Miran Hadži Veljković.

Svi sadržaji u sklopu ovoga festivala su besplatni za sve posjetitelje.