Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Radovi na projektu EPIcentar Sequoia Slatina ulaze u samu završnicu

Zapušten prostor u središtu grada postat će pravi turistički biser

Foto: Grad Slatina
Ovaj će projekt izravno utjecati i na razvoj turizma te potaknuti društveno-gospodarski razvoj grada, ističe gradonačelnik Ostrošić

Jedan od najvećih projekata na području grada Slatine je projekt EPIcentar Sequoia Slatina, vrijedan 20,748.816 kuna. Nositelj mu je Grad Slatina, a projektni partneri Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i TZ grada Slatine.

U sklopu EU projekta Đir po Puli Pula dobila informativne ploče s QR kodovima na novim stazama za hodanje

Zaštićena baština

Uz revitalizaciju zaštićene prirodne baštine, što je glavni cilj projekta, uređenje edukativno-posjetiteljsko-informativnog centra obuhvaća izgradnju hostela i drugih sadržaja poput posjetiteljskog centra, konferencijske dvorane, interpretacijskog centra, dvorane za edukacije i prezentacije, ureda za volontere i suvenirnice, poučne staze u zaštićenom parku i oko mamutovca, restorana, dječjeg igrališta i promatračnice.

Radovi su u samoj završnici pa je gradonačelnik Denis Ostrošić sa suradnicima posjetio gradilište gdje su ih s trenutačnom situacijom upoznali predstavnici tvrtke Domogradnja Virovitica. Trenutačno se uređuje okoliš, izrađuju se drvene pergole i sjenice te stube, nasipavaju staze, uređuje dječje igralište…

MJERE U 2021. GODINI Za poticanje zapošljavanja i razvoja poduzetništva 300 tisuća kuna

U ožujku, kada zatopli, nastavit će se uređenje travnatih površina te sadnja biljaka, a uz staze će biti postavljene klupe. Uredit će se i parkiralište. U zgradi 2 intenzivno se radi na uređenju multimedijske dvorane. U obje zgrade predstoji oblaganje stubišta kamenom i postavljanje rukohvata, kao i drvenih maski oko radijatora.

Uređenje i trga

– Raduje me što radovi teku planiranom dinamikom. Do prije dvije godine zapušten prostor u samom središtu grada postaje slatinska ljepotica. U sklopu projekata koje planiramo, a to su uređenje Trga sv. Josipa i revitalizacija Parka 136. slatinske brigade, ovo će biti prelijepa cjelina na koju će biti ponosni svi Slatinčani, a i šire – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.