Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Projekt vrijedan 4,3 milijuna kuna

Završava se dogradnja Češke osnovne škole, bolji uvjeti za 244 učenika

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Osigurat ćemo i sredstva za namještaj i opremanje škole i da naša škola krene u jednosmjenski rad koji svi očekujemo, istaknuo je župan Damir Bajs

Ravnateljica Češke osnovne škole J. A. Komenskog Daruvar Marija Valek i prokurist tvrtke Promont Commerce Vlado Koči uz prisustvo bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa potpisali su ugovor o završetku dogradnje Češke osnovne škole J .A. Komenskog i Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca. Projekt koji sufinanciraju Vlada Republike Češke i Vlada Republike Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri su i Savez Čeha te Grad Daruvar, vrijedan je 4,3 milijuna kuna, a vrijednost dovršetka radova iznosi 1,9 milijuna kuna.

Obnova škole u Kapeli stajala je 2,4 milijuna kuna BBŽ PREDNJAČI U POVLAČENJU EU NOVCA ZA ŠKOLSTVO “Svako dijete ima pravo na jednak standard u školama”

Raskinut ugovor

Realizacijom projekta osigurat će se novi prostori, a samim time i bolji uvjeti školovanja za 244 učenika koji pohađaju Češku osnovnu školu J. A. Komenskog i 160 djece iz Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca.

Podsjetimo, nakon što je izvođenje radova kao najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave dobila tvrtka Projekt inženjering d.o.o., zbog nepoštivanja ugovornih obveza i kašnjenja s izvođenjem radova, Češka osnovna škola J. A. Komenskog raskinula je ugovor s navedenom tvrtkom i pokrenut je postupak javne nabave za novog izvođača radova. Inače, tvrtka Projekt inženjering izvela je 52 posto radova, nakon toga je sačinjen zapisnik o primopredaji izvedenih radova te naplaćena bankovna garancija u iznosu od  331.000 kuna.

Damir Bajs Županija izdvojila dodatni novac za zdravstveni sustav Još 200.000 kuna za kupnju kirurških maski

Kako bi radovi na dogradnji Češke osnovne škole J. A. Komenskog i Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca bili što prije završeni, ponovno je pokrenut postupak javne nabave, a za najpovoljnijeg ponuditelja izabrana je tvrtka Promont Commerce. Dogradnja Češke osnovne škole J. A. Komenskog i Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca jedna je u nizu investicija kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija grad Daruvar pretvorila u veliko gradilište.

Energetske obnove

U energetsku obnovu će Područna škola Gornji Sređani ČOŠ J. A. Komenskog, a projektom energetske obnove obuhvaćene su i Područna škola Frankopanska, Matična škola Vladimira Nazora, strojarsko-prometni praktikumi Tehničke škole Daruvar, Područna škola Vladimira Nazora u Doljanima, dok je Glazbena škola Brune Bjelinskog već energetski obnovljena. Ukupan iznos ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo grada Daruvara iznosi više od 40 milijuna kuna.

Novi ugovor za Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole vrijedan 29 mil. kn Škola za nova zanimanja – njegovateljica i sestra za palijativnu skrb, dentalni specijalist

– Bjelovarsko-bilogorska županija je županija s velikim brojem nacionalnih manjina. Mi smo jedna multikulturalna sredina, a ta multikulturalnost vidi se upravo u Daruvaru koji je jedan od najboljih primjera. Multikulturalnost se vidi i na ovom projektu, a cilj nam je da se polaznicima vrtića i škole te ljudima koji tamo rade osigura standard 21. stoljeća. Veseli me što će se dogradnja škole i vrtića privesti kraju. Uvijek je lijepo graditi škole i vrtiće, to je pokazatelj budućnosti za ovaj dio Hrvatske. Također, osigurat ćemo i sredstva za namještaj i opremanje škole i da naša škola krene u jednosmjenski rad koji svi očekujemo – istaknuo je župan Damir Bajs.