Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Učenici se vraćaju na jesen

Završena gradnja Područne škole u Nebojanu

Nova škola u Nebojanu
1/3
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisačko-moslavačka županija pripremila je svu dokumentaciju, u srpnju lani raspisala je i provela javnu nabavu, a radovi su se odvijali bez problema.

Nakon nešto manje od godine dana gradnje završena je prva škola stradala u potresu na Banovini, a zgrada je građena iz temelja. Područna škola u Nebojanu tako će svojih 20-ak učenika, nakon nekoliko školskih godina podstanarstva, primiti ove jeseni.

Sisačko-moslavačka županija u njezinu je obnovu uložila više od milijun eura, od čega je većina iz Fonda solidarnosti. Zgrada je u potpunosti uređena, čeka je još uređenje okoliša i opremanje namještajem. Na mjestu staroga objekta napravljeni su novi armiranobetonski temelji na kojima je postavljen novi objekt od elemenata od križnog lameliranog drva. Konačni je rezultat zgrada gotovo nulte kategorije, visokih energetskih svojstava.

Nakon potresa učenici su pohađali nastavu u drugoj Područnoj školi u Češkom Selu.

– Sretni smo i uzbuđeni jer je sagrađena moderna škola, srce ovog kraja, po mjeri današnjih generacija. U tijeku je uređenje okoliša. Dio namještaja i opreme još je u dolasku, ali na jesen, s prvim danom škole, sve će biti spremno – rekla je ravnateljica Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora Klara Pereković na obilježavanju završetka radova.

Sisačko-moslavačka županija pripremila je svu dokumentaciju, u srpnju lani raspisala je i provela javnu nabavu, a radovi su se odvijali bez problema.

– Zaista smo sretni što smo nakon 2020. uspjeli dovršiti školu i vratiti naše učenike kamo pripadaju. Želim da naša djeca što prije vide svoju školu, a mogu najaviti i da će biti napravljeni parkiralište i igralište te će okoliš biti uređen do početka školske godine – kazao je župan Ivan Celjak.

MINISTAR BAČIĆ najavio je da se dogovara dinamika kako bi se tijekom kolovoza ispraznila sva kontejnerska naselja u Sisku, kao što se to radi u Glini i Petrinji Ogromna ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije Imat ćemo moderan odjel za naše građane. Neće se morati ići u kliniku u Zagreb Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak na Željezničkom kolodvoru u Sisku dočekao je prvi novi elektromotorni vlak za regionalni prijevoz sisačko-moslavačka županija Novi elektromotorni vlakovi na relaciji Zagreb – Sisak – Novska U GODINU DANA županijska uprava pokrenula je obnovu ili obnovila više od 70 objekata javne namjene. Putem Županijske uprave za ceste sanirano je ukupno 85 km cesta, šest mostova i šest klizišta Pokrenuli ili već obnovili više od 70 objekata javne namjene Županija povukla više od 86 milijuna eura za obnovu