Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Ranije od predviđenog roka

Završena obnova zgrade Veleučilišta u Novom centru

Foto: Grad Karlovac
Osim energetske obnove vanjske ovojnice zgrade rekonstruirani su sanitarni čvorovi, izvedeni spušteni stropovi u dijelu prizemlja, rekonstruiran sustav rasvjete i instalirani solarni kolektori za pripremu tople vode

Ranije od predviđenog roka, završena je energetska obnova još jednog objekta javne namjene, zgrade Veleučilišta u Meštrovićevoj 10. Grad Karlovac je projekt prijavio 2018. godine za sufinanciranje EU s ciljem postizanja energetskih ušteda. Energetska obnova je unaprijedila energetski razred građevine od D na C kategoriju, smanjila emisiju CO2 za 57,31% i postigla godišnje smanjenje toplinske energije za grijanje za 51,37 % .

Karlovac Natječaj za književnu nagradu "Zdravko Pucak" za mlade pjesnike

Projekt je unaprijedio stanje u lokalnoj zajednici, a posebice popravio kvalitetu boravka u zgradi za djelatnike, studente i korisnike javnih usluga. Građevinska mjera obuhvatila je ugradnju toplinske izolacije vanjskih zidova i krova i zamjenu vanjske bravarije novom energetski učinkovitijom PVC stolarijom. Osim energetske obnove vanjske ovojnice zgrade rekonstruirani su sanitarni čvorovi, izvedeni spušteni stropovi u dijelu prizemlja, rekonstruiran sustav rasvjete i instalirani solarni kolektori za pripremu tople vode. Za pristup osoba smanjenje pokretljivosti i osoba s invaliditetom izvedena je vertikalna podizna platforma.

– Veleučilište u Karlovcu je ponosno na završetak ovog projekta energetske obnove zgrade Veleučilišta u Meštrovićevoj 10. Ponosno je na činjenicu da je projekt uspješno i prije vremena završen u partnerstvu s Gradom Karlovcem i nadam se da će se ova suradnja na mnogim drugim projektima nastaviti, ali u smislu da Veleučilište bude prijenosnik znanja i tehnologija prema gospodarstvu i društvenoj zajednici grada Karlovca - istaknula je dekanica Veleučilišta Nina Popović.

Čistoća Karlovac Tvrtke i obrtnici oslobođeni plaćanja usluge prikupljanja otpada

Grad Karlovac trenutačno provodi sedam projekata energetske obnove javnih zgrada, vrijedne 32,2 milijuna kuna, kazala je gradska pročelnica Marijana Tomičić i dodala da Grad Karlovac u provedbi spomenutih projekata ima udio od 12,2 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sudjeluje s gotovo šest milijuna kuna, dok su bespovratna sredstva u iznosu od 14,1 milijun kuna. Najavila je još tri projekta energetske obnove.

– U fazi smo projektiranja tri nova projekta energetske obnove za što čekamo raspisivanje natječaja od jeseni pa nadalje, unatoč krizi. To su Mala zgrada gradske uprave, Sokolski dom i jedna od zgrada unutar kruga Javne vatrogasne postrojbe - rekla je gradska pročelnica Marijana Tomičić.

Povećanje broja posjetitelja u karlovačkom kulturnom životu Četiri lokacije Gradskog muzeja u 2019. godini obišao čak 64.921 posjetitelj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014. –2020.“ Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova je 6,158.496 kuna, a EU ga je sufinancirala s 3,715.097,6 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 14. rujna 2018. do 14. rujna 2020. Ukupna vrijednost investicije je 6,541.047,25 kuna.