Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dolazak u virsku ambulantu samo u hitnim slučajevima

Zbog koronavirusa povratak dr. Vere Bulajić na Vir

Foto: Općina Vir
Donesena je odluka o obustavi redovitog vađenja krvi u djelatnosti laboratorija i transfuzijske medicine, osim za hitne pacijente, djecu u pratnji jednog roditelja, trudnice i onkološke bolesnike, navode s Vira

Doktorica Vera Bulajić vratila se u aktivnu medicinsku službu na otok Vir, ali će s medicinskom sestrom Jadrankom Čvrljević u pandemijskim okolnostima drukčije organizirati rad. Ispred ambulante na dvorišnom prozoru obavijest je da se kuca na prozor dok su ulazna vrata ambulante oblijepljena obavijestima. Doktorica Vera Bulajić i medicinska sestra Jadranka Čvrljević moraju se priviknuti na rad u novim uvjetima, u kakvim dosad nisu radile ne samo na otoku, već uopće u cijeloj medicinskoj praksi, ističu iz virske uprave.

Na Viru se izvode svi radovi i komunalni projekti Postavlja se nova javna rasvjeta, u tijeku je III. faza gradnje vodovoda i kanalizacije

– Treba izbjegavati dolazak u ambulantu, osim u hitnim slučajevima. Virani me mogu nazvati na telefon i konzultirati se, a isto tako mogu dobivati recepte. Što god se tako može riješiti, bit će riješeno. Mogu me naravno nazvati i ako sumnjaju da imaju simptome tipične za koronavirus – kaže dr. Bulajić za virski list.

Kako je Stožer civilne zaštite Zadarske županije pokrenuo rad izdvojene ordinacije Doma zdravlja Zadarske županije za COVID-19 koja se nalazi na zadarskim Ravnicama, svi koji sumnjaju da imaju simptome koronavirusa mogu zvati i dogovoriti pregled u Zadru na besplatni telefon 0800 8557 ili mobitel 091 5404 189. Ordinacija će svima svakodnevno biti dostupna puna 24 sata, ističu s Vira.

– Zaista molimo sve da slijede upute Stožera civilne zaštite te da ne izlaze bez potrebe. Ostanite doma – poručuje sestra Čvrljević za Virski list.

Vir se dobro drži u krizi Virski Stožer civilne zaštite organizira život na otoku

Slijedeći uputu Ministarstva zdravstva o privremenom reduciranju rada u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti, donesena je odluka o obustavi redovitog vađenja krvi u djelatnosti laboratorija i transfuzijske medicine, osim za hitne pacijente, djecu u pratnji jednog roditelja, trudnice i onkološke bolesnike, navode s Vira.