Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Pitomača

Zgrada poduzetničkog inkubatora moga bi biti gotova i prije rokova

Na zgradi su postavljeni krovište i stolarija, u unutrašnjosti se betoniraju glazure, uređuje se okoliš
1/8
Foto: Kristijan Toplak
Na području Orahovice i Pitomače grade se novi poduzetnički inkubatori, dok se u Slatini obnavlja stara zgrada Doma zdravlja u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator

Do 1. srpnja rok je za završetak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, no lako bi se moglo dogoditi da oni budu završeni i prije roka. Tako će se novi poduzetnici u prostore Poduzetničkog inkubatora u Pitomači useliti već ove godine. Inkubator je dio gotovo 30 milijuna kuna vrijednog projekta “Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ” (20 milijuna kuna predstavljaju bespovratna EU sredstva nap.a.).

Foto: Kristijan Toplak

Uređaj za MR vrijedan je oko 8 milijuna kuna, Puštena u rad magnetska rezonancija u bolnici u Virovitici Pacijenti će brže na pretrage, i to bez zračenja, a otvorena su i radna mjesta

Početak radova, u Poduzetničkoj zoni Rakitka, postavljanjem temeljnog kamena, označio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Vrijednost im je 11,761.221 kuna. Na budućem Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači, postavljeno je krovište i stolarija, u unutrašnjosti se betoniraju glazure, uređuje se okoliš, a uskoro će i fasada biti gotova.

– To su projekti koji otvaraju perspektivu za kvalitetniji život i svjetliju budućnost naših stanovnika i budućih poduzetnika, kojima će Virovitičko-podravska županija, u tim počecima, plaćati njihov smještaj u Poduzetničkom inkubatoru – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Foto: Kristijan Toplak

Viroexpo Stiže više od 600 izlagača iz 29 zemalja Viroexpo u novoj hali i s najvećom izlagačkom površinom

Kroz ovaj projekt, omogućit će se daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače grade se novi poduzetnički inkubatori, dok se u Slatini obnavlja stara zgrada Doma zdravlja u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator.

U navedena tri nova poduzetnička inkubatora, smještaj će pronaći novih 48 poduzetnika i to će predstavljati značajan vjetar u leđa za razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, koja je po porastu broja zaposlenih, treća u Hrvatskoj.

Foto: Kristijan Toplak

Poduzetnički inkubator VPŽ za mlade poduzetnike Gradi se i treći Poduzetnički inkubator, imat će i kreativni studio