Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 27 pregleda
Posljednja sjednica

Zrilić: U mandatu nisam popuštao onima koji su vlastite interese stavljali ispred općih

Stipe Zrilić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Župan Zrilić istaknuo je kako je Županija danas uređen sustav koji posluje transparentno, zakonito i racionalno te ispunjava zakonom propisane i ugovorom preuzete obveze

Održana je posljednja sjednica Skupštine Zadarske županije na kojoj su bez rasprave i jednoglasno usvojene točke dnevnog reda među kojima Programi javnih potreba u kulturi, sportu i tehničkoj kulturi za 2017. godinu, Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana za 2016. godinu i Odluka o raspodjeli rezultata poslovanja Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2016. godinu te nekoliko odluka o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesija na pomorskom dobru.

Na kraju mandata ovog saziva Skupštine i na kraju svoga mandata, župan Stipe Zrilić uputio je zahvalu svima koji su bili dio županijskog sustava i doprinijeli uspjehu županije u ovim, kako je istaknuo, ne lakim vremenima, priopćili su iz Županije

"Moj početak obavljanja dužnosti župana poklapa se s nastankom krize, a završava se sa krajem krize i početkom opravka. Kao nositelj izvršne funkcije nastojao sam svoju ulogu ispuniti na najbolji mogući način vodeći se općim interesima, poštujući moralna načela koja prethode i nužna su za razvoj pravila koja nam daju osjećaj pravde i ne popuštajući onima koji su vlastite interese stavljali ispred općih. Nastojao sam razvijati partnerski pristup i suradnju sa svim dionicima županije i jačati razinu demokracije", rekao je župan Zrilić i istaknuo kako je Županija danas uređen sustav koji posluje transparentno, zakonito i racionalno te ispunjava zakonom propisane i ugovorom preuzete obveze.

"Županija je uspjela uhvatiti razvojni ritam, pripremiti se planski i organizacijski za današnje i buduće vrijeme. Nastojali smo biti socijalno osjetljivi prema ugroženim skupinama, prema onima koje je kriza najviše pogodila, a naravno opet suradnjom i u okviru vlastitih financijskih mogućnosti. Nažalost, nije se dogodila najavljivana fiskalna decentralizacija kako bi županija imala značajnije mogućnosti kreiranja razvoja, ali nisu ni one o ukidanju županija. Nadam se da će županija i dalje imati na prvom mjestu interese svojih građana, a ne pojedinaca i da će političke strukture a mislim na aktivnosti stranaka, voditi računa o općem interesu. U tom smislu sretno svima i hvala na suradnji", rekao je župan.

Na suradnji je županu, zamjenicima župana i  djelatnicima Zadarske županije, kao i svim vijećnicima zahvalio predsjednik županijske Skupštine Željko Lončar. 

"Nadam se da smo obećanje koje smo dali na početku ovog mandata svojim radom i opravdali", rekao je uz ostalo Lončar  i svima čestitao nadolazeći blagdan Uskrs.