Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Vrijednost 2000 zaštitnih maski 120.000 kuna

Župan Bajs uručio FFP2 maske OB-u Bjelovar i Domu zdravlja BBŽ-a

1/4
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Županija je u svom proračunu osigurala pet milijuna kuna za aktivnosti Stožera civilne zaštite BBŽ-a namijenjene prevenciji širenja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite BBŽ-a zatražio je od Nacionalnog stožera dostavu zaštitne opreme koja je namijenjena zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u operativnim aktivnostima suzbijanja koronavirusa, a to su djelatnici Opće bolnice Bjelovar, Zavoda za hitnu medicinu, Doma zdravlja BBŽ-a i drugi.

Župan Damir Bajs obišao gradilište Opće bolnice Bjelovar ‘Epidemija i potres u Zagrebu pokazali su koliko je bitno ulagati u zdravstvo’

Manjak zaštitne opreme

Oprema koja je počela stizati koristi se s ciljem sprečavanja širenja zaraze unutar zdravstvenog sustava, odnosno drugih operativnih snaga civilne zaštite. Međutim, najveći problem su zaštitne maske s filterima FFP2 i FFP3 koje su se sada konačno pojavile na tržištu te je županijski Stožer civilne zaštite dao nalog Bjelovarsko-bilogorskoj županiji da kupi određenu količinu. Riječ je o  zaštitnim maskama koje vrijede 120.000 kuna, ukupno njih 2000 počinje se sukcesivno dostavljati te će kao i do sada biti podijeljene zdravstvenim djelatnicima i snagama civilne zaštite.

Prema napucima Nacionalnog stožera civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji sa svojim zdravstvenim ustanovama poduzima sve potrebne mjere vezane uz prevenciju i liječenje osoba zaraženih koronavirusom.

pomoć poljoprivrednicima Beskamatni krediti za sjetvu i odgoda vraćanja onih lanjskih

– Stožer civilne zaštite BBŽ-a aktivno radi na tome da se zaštite svi stanovnici naše županije. Aktivnosti su to koje provode naše operativne snage, prvenstveno naše zdravstvo, ali tu su i civilna zaštita, policija, HGSS i drugi. Ono što je bio najveći problem u početku, a djelomično je i sada, je zaštitna oprema. Mi nemamo dovoljne količine zaštitne opreme i na naš su zahtjev tek sada počele stizati znatnije količine zaštitne opreme koje se dijele isključivo onima koji rade operativno u obrani od koronavirusa. Sada su se konačno pojavile maske s visokim stupnjem zaštite i Stožer civilne zaštite BBŽ-a dao je nalog Bjelovarsko-bilogorskoj županiji da ih i nabavi. Podijeljeno je 600 zaštitnih maski. Nadam se da će pomoći u onome što je najvažnije, a to je da zaštitimo djelatnike. Koliko bude trebalo toliko ćemo ih nabaviti – rekao je župan Damir Bajs.

Treba istaknuti da je Županija u svom proračunu osigurala pet milijuna kuna za aktivnosti Stožera civilne zaštite BBŽ-a namijenjene prevenciji širenja zaraze koronavirusom. U županiji do sada nijedan zdravstveni djelatnik nije zaražen, a Bjelovarsko-bilogorska županija jedna je od onih s najmanjim brojem zaraženih osoba.

Da bi tako i ostalo, konstantno se apelira na sugrađane da budu ustrajni u provedbi svih propisanih mjera jer samo tako možemo čuvati zdravlje svih nas.

Potpisano 15 novih ugovora za subvencioniranje stanovanja ili usavršavanja Županijske poticaje za liječnike i medicinsko osoblje koristi 109 osoba

Dragocjena donacija

– Zahvaljujem županu na ovoj dragocjenoj donaciji. Pomoć Županije je uvijek tu, i kada je riječ o projektima, a tako i sada kada nam je najpotrebnija – istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch, a s njim se složila i ravnateljica Doma zdravlja BBŽ-a Ljubica Čaić.