Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Općina Sokolovac

Župan i načelnik Bakšaj sa suradnicima obišli obnovljenu cestu

Obilazak završene ceste u općini Sokolovac
1/3
Foto: Krapinsko-zagorska županija
Županijska uprava za ceste je na području Općine Sokolovac s tvrtkom Huđek niskogradnja iz Petrijanca ugovorila radove vrijednosti 1,191.515,81 kuna na obnovi spomenute ceste u dužini 2950 metara

Župan Darko Koren, načelnik Općine Sokolovac Vladimir Bakšaj i ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić sa suradnicima obišli su završene radove na obnovi županijske ceste 2181 Sokolovac (D41)- Srijem - Široko Selo i to dionicu Srijem – Mala Mučna.

100 posto zagorsko u Puli Izvorni proizvodi Manifestacija 100% Zagorsko prvi put u Puli

Nakon provedenog postupaka javne nabave, a temeljem godišnjeg Plana građenja, rekonstrukcije i izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta, Županijska uprava za ceste je na području Općine Sokolovac s tvrtkom Huđek niskogradnja iz Petrijanca ugovorila radove vrijednosti 1,191.515,81 kuna na obnovi spomenute ceste u dužini 2950 metara, priopćili su iz Krapinsko-zagorske županije.

Prilikom obilaska iskazano je zadovoljstvo završetkom radova kako je i planirano, a bila je to i prilika za županov osvrt na ulaganje u lokalne i županijske ceste s naglaskom na važnost unapređenja tih cesta što je ključno za razvoj lokalnih zajednica. Ova tema bila je i na dnevnom redu nedavno održanog sastanaka župana s Vladom RH u Varaždinu gdje je istaknuto kako su zakonskim izmjenama 2016. godine županijske uprave za ceste ostale bez dijela naknade za ceste koja je nužna za modernizaciju i podizanje sigurnosti dodavši kako su cijene radova i održavanja značajno porasle čime se još jednom ukazalo na ovu problematiku.

Hrvatska zajednica županija Prestižna titula I Krapinsko-zagorska županija kandidat za titulu 'Županija-prijatelj djece'