Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Izvorni proizvodi

Manifestacija 100% Zagorsko prvi put u Puli

100 posto zagorsko u Puli
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Na manifestaciji će biti izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije

Bogat program manifestacije pod nazivom 100% Zagorsko prvi put održat će se u Puli 8. i 9. lipnja na Giardinima te na Trgu Portarata, rečeno je na konferenciji za novinare.

Manifestacija koja se niz godina održava u Zagrebu, a posljednjih nekoliko godina i u Rijeci, prodajnog je i izložbenog karaktera te će biti izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će pedesetak  izlagača - poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorani i kulturne ustanove.

Valter Flego Potpisan ugovor Flego: Županija smo koja najviše ulaže u zdravstvo i socijalnu skrb

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci pozdravila je predstavnike Krapinsko Zagorske- županije koji su u Pulu došli s pozitivnom energijom, poklonima i odličnom inicijativom.

"Hvala vam na tradicijskim poklonima za djecu, na orguljama koje će notama krasiti naš Grad, na svim divnim poklonima i  divnom prijateljstvu", kazala je Puh Belci.

Naime, u sklopu projekta održana je i dodjela tradicijskih drvenih igračaka u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“, kojeg provode Radio Kaj i Etnografski muzej iz Zagreba uz potporu Krapinsko-zagorske županije, a igračke su donirane djeci iz Dječjeg vrtića Pula i Dječjeg vrtića Mali svijet Pula.

Istarski župan Valter Flego poželio je organizatorima dobrodošlicu zahvalio je na poklonima, na susretljivosti i na angažmanu kojeg su uložili da se predstave, te poželio da suradnja potraje i u nadolazećim godinama. Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar zahvalio je Gradu Puli i Istarskoj županiji na susretljivosti i podršci, te poželio ugodnu suradnju i ubuduće između županija i gradova, priopćili su iz Istarske županije.

U dvorištu Doma hrvatskih branitelja svečano su predstavljene postavljene glazbene ograde na kojima se mogu odsvirati prvi taktovi hrvatske himne. Ograde su također donacija Karpinsko-zagorske županije Gradu Puli.

Valter Flego razvoj tržišta rada Predstavljen EU projekt REI II u Istarskoj županiji