Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Potpisan ugovor

Flego: Županija smo koja najviše ulaže u zdravstvo i socijalnu skrb

Valter Flego
Foto: Istarska županija
Investicijom u iznosu od oko 30 milijuna kuna, planira se izgradnja lječilišnog gradskog bazena, čime će se omogućiti zdravstvena usluga po najvišim i najsigurnijim standardima, na dobrobit svih pacijenata - kazao je župan Flego

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga potpisali su u bolnici za ortopediju i rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat', u Rovinju Ugovor o pravu građenja, u sklopu projekta izgradnje lječilišnog gradskog bazena.

Valter Flego Županijska skupština Flego: Istru su u 2017. obilježile znatne višegodišnje investicije

- Nakon što smo u listopadu prošle godine potpisali dva značajna sporazuma za budući razvoj ove županijske bolnice, danas idemo korak dalje te potpisujemo Ugovor o pravu građenja. Investicijom u iznosu od oko 30 milijuna kuna, planira se izgradnja lječilišnog gradskog bazena, čime će se omogućiti zdravstvena usluga po najvišim i najsigurnijim standardima, na dobrobit svih pacijenata - kazao je župan Flego podsjetivši kako je lani, u sklopu bolnice, uređena prva medicinsko-terapeutska plaže na Jadranu.

- Zadovoljan sam izuzetnom suradnjom s Gradom Rovinjem. Zajedno ulažemo sredstva u podizanje razine zdravstvene i sportske usluge za građane Istre. Kad uzmemo u obzir i sve ostale vrijedne investicije na području zdravstva i socijalne skrbi koje sustavno provodimo, možemo biti itekako zadovoljni. Posebno sam ponosan što smo županija koja najviše od svih ostalih u RH ulaže upravo u područje zdravstva i socijalne skrbi - zaključio je istarski župan, izvijestili su iz županije.

Gradonačelnik Paliaga ocijenio je ovaj događaj kao važan u daljnjoj provedbi projekta izgradnje gradskog bazena, dimenzija 25x33 m. Njime će se osigurati adekvatan prostor za rovinjske sportske klubove, posebice vaterpola i plivanja, u zimskim mjesecima. Tijekom ljetnih mjeseci, rekao je gradonačelnik, očekuje se da će kompleks biti dodana vrijednost radu bolnice.

Valter Flego razvoj tržišta rada Predstavljen EU projekt REI II u Istarskoj županiji