Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
STANJE U ZDRAVSTVU

Župan Kolar održao sastanak sa studentima medicine

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo je da svugdje u svijetu, tako i na području Hrvatske nedostaje liječnika

Župan Željko Kolar u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana održao je sastanak sa studenticama i studentima medicine s područja Krapinsko-zagorske županije. 

Predstavljen pilot-projekt Svjetska banka predlaže osnivanje zajedničkog Centra za stipendiranje studenata u Slavoniji

Sastanak je održan s ciljem da studentice i studenti dobiju informacije o mogućnostima vezanima uz nastavak obrazovanja i zapošljavanja te o tome što Krapinsko-zagorska županija i zdravstvene ustanove kojima je osnivač mogu učiniti da bi stvorili što bolje radne i životne uvjete mladim liječnicima. Župan Željko Kolar istaknuo je da svugdje u svijetu, tako i na području Hrvatske nedostaje liječnika. 

- Usudio bih se reći, u našoj županiji manje nego u ostalim dijelovima Hrvatske. Trenutačno nedostaje određenih specijalizacija. Kao što znate, mi imamo više od 40 liječnika na specijalizaciji i to iz svih zdravstvenih ustanova s područja KZŽ-a. No, s obzirom na snagu zdravstva u našoj županiji, Opću bolnicu, dvije Specijalne bolnice, Zavod za javno zdravstvo, Hitnu, Dom zdravlja, s obzirom na to da na našem području imamo i bolnice Svetu Katarinu, Akromion i Magdalenu… doktora nikad dovoljno i moramo razmišljati dugoročno. Zbog toga smo i organizirali sastanak kojem se odazvalo 37 studentica i studenata medicine, kojima smo prezentirali mogućnosti koje im pruža Krapinsko-zagorska županija – rekao je župan Željko Kolar, istaknuvši kako su ih upoznali sa stipendijama, projektima koji su ostvareni, posebice u opremljenosti zdravstvenih ustanova, ali i projektima koje KZŽ planira napraviti u zdravstvenom turizmu, a sve ciljem kako bi im prezentirali kompletnu sliku što sve Županija čini za zdravstvo.

Potpisan ugovor Adaptira se hidroterapija u Specijalnoj bolnici u Stubičkim Toplicama

Studentice i studente medicine su pozdravili te im prezentirali trenutačno stanje i rad svojih zdravstvenih ustanova ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina, ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Davor Gredičak, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Tomislav Jadan te u ime ravnateljice Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Ljubica Jurina.