Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska
Potpisan ugovor

Adaptira se hidroterapija u Specijalnoj bolnici u Stubičkim Toplicama

Foto: Krapinsko-zagorska županija
Uredit će se prostor hidroterapije, podvodne masaže, kada za vježbe, izmjenične kupke te prostor za parafinsku i terapiju blatom. Uredit će se i pripadajuće garderobe, bit će tu i dizalice za nepokretne pacijente, a premjestit ćemo tu i centralnu jedinicu za naručivanje pacijenata - rekao je ravnatelj Bolnice Davor Gredičak

Potpisan je ugovor o nabavi radova za adaptaciju hidroterapije u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice vrijedan 1,4 milijuna kuna, Krapinsko-zagorska županija izdvojit će pola milijuna kuna, a nešto manje od milijun kuna sredstva su Specijalne bolnice Stubičke Toplice. 

ZAGORSKI SPECIJALITET Još jedna hrvatska delicija zaštićena na razini EU

- Uredit će se prostor hidroterapije, podvodne masaže, kada za vježbe, izmjenične kupke te prostor za parafinsku i terapiju blatom. Uredit će se i pripadajuće garderobe, bit će tu i dizalice za nepokretne pacijente, a premjestit ćemo tu i centralnu jedinicu za naručivanje pacijenata - rekao je ravnatelj Bolnice Davor Gredičak, dodavši da je to izravna investicija za korisnike HZZO-a. 

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar ističe kako će se dogradnja i adaptacija hidroterapije i novi sadržaji donijeti pomak u kvaliteti svim pacijentima koji koriste usluge Specijalne bolnice. 

Festival poezije – Nagrada “Vesna Parun” “Pjesma traje dulje od povijesti”

- S druge strane, to je izuzetno bitno i s obzirom na certifikate izvrsnosti koje je Bolnica dobila u posljednje dvije, tri godine, pogotovo s aspekta kad se o Krapinsko-zagorskoj županiji govori kao centru izvrsnosti zdravstvenog turizma te aspekta novih budućih investicija od 150 milijuna kuna, od kojih je prva faza u tijeku, a to je gradnja vanjskog bazena - rekao je Kolar. 

Upravi bolnice na čelu s ravnateljem Gredičakom čestitao je na odličnim poslovnim rezultatima.

- Pokazali smo da gubljenje broja kreveta s HZZO-om ne znači da zdravstvena ustanova mora biti u problemu, već da se pametnim poslovnim potezima i jasnom vizijom treba razvijati specijalna bolnica i u tim uvjetima dobro poslovati i investirati - rekao je Kolar.  

Izvođač radova je tvrtka Framateh, vlasnika Mladena Očića koji je na potpisivanju ugovora izrazio nadu da će radovi završiti na vrijeme, navodi Krapinsko-zagorska županija. 

Dvorac Bračak Krapinsko-zagorska županija "Poslovni anđeli" u zabočkom dvorcu Bračak Donja Stubica: Sukob kmetova i vojske pod Gupčevom lipom u sklopu manifestacije Seljačka buna povijesna bitka kod stubice "Seljačka buna" seli se prema dvorcu