Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
vrbovec

Župan Kožić posjetio obnovljeni Dom zdravlja

Foto: Zagrebačka županija
Ovom obnovom dobili smo jedan od najštedljivijih objekata javne namjene u županiji, istaknuo je župan

Župan Stjepan Kožić sa svojom zamjenicom Nadicom Žužak obišao je energetski obnovljenu ispostavu Doma zdravlja Zagrebačke županije u Vrbovcu, gdje je djelatnicima podijelio ruže. Dom zdravlja u Vrbovcu prva je od tri ispostave koja je energetski obnovljena sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Zagrebačke županije, a ukupna je vrijednost projekta 3,1 milijun kuna.

Župan posjetio radove na energetskoj obnovi škole u Grubišnom Polju Bajs: Škola će imati standard 21. stoljeća

– Ovom obnovom dobili smo jedan od najštedljivijih objekata javne namjene u županiji. Novac koji ćemo uštedjeti na grijanju i rasvjeti prenamijenit ćemo za nabavu opreme, ali i druge potrebe u zdravstvu kako bismo podigli standard primarne zdravstvene zaštite – kazao je župan, podsjetivši da su Županiji odobrena sredstva za energetsku obnovi triju ispostava Doma zdravlja – u Vrbovcu, Jastrebarskom i Zaprešiću.

Župan je najavio i skori početak energetske obnove škola. Na natječaj su prijavljene zgrade pet škola, a za sada je odluka o sufinanciranju donesena za dvije – zgradu srednje škole u Velikoj Gorici i Srednje škole Vrbovec.

U energetsku obnovu triju vrtića uloženo gotovo 5 milijuna kuna Novi izgled i uštede na toplinskoj energiji u tri objekta vrtića Vinkovci

Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja ZŽ-a, rekao je da energetske obnove zgrada Doma zdravlja ne bi bilo bez novca iz EU.

– Mi smo i proteklih godina, uz financijsku pomoć Županije, ulagali u energetsku obnovu naših ispostava, ali to su bila sporadična rješenja. Ovo je sada generalna obnova – rekao je Bergman, dodavši da su u pripremi i projekti energetske obnove zgrada DZ-a u Samoboru, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj zahvalio je Županiji na ulaganjima u Vrbovcu, jer će, kako kaže, uštede biti velike.

edukacija, energetika i ekologija Otvorena sunačana elektrana na dječjem vrtiću Varaždin