Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
CENTAR UMJETNE INTELIGENCIJE

Župan u Lipiku obišao buduće programere

Foto: Lipički compas
Polaznici će nakon šest mjeseci postati nositelji razvoja umjetne inteligencije, istaknuo je župan Tomašević za posjeta Centru umjetne inteligencije

Župan Alojz Tomašević posjetio je 22 polaznika šestomjesečnog besplatnog osposobljavanja za programere umjetne inteligencije u Lipiku.

Gradonačelnik Kasana potpisao ugovor s dva fakulteta Grad Lipik i Sveučilište u Zagrebu surađivat će na razvoju projekata u području umjetne inteligencije

Kako piše Lipički compas, župan nije krio oduševljenje činjenicom da se ovakav Centar umjetne inteligencije (AI Center Lipik), u koji su pristigli polaznici iz cijele Hrvatske, nalazi upravo u Požeško-slavonskoj županiji.

– Sretan sam jer, kad god dođem u Lipik, uvijek vidimo nešto novo što je realizirano, a opet postoje i novi planovi. Mogla bi se povući paralela s tezom koju vidimo na ulazu u lipički Centar umjetne inteligencije, a koja kaže „The future is here“, odnosno da je budućnost ovdje – rekao je župan Tomašević. On je gradonačelniku Vinku Kasani i direktoru Lipičke razvojne i turističke agencije Dejanu Iličiću čestitao na pokretanju ovog izuzetnog projekta naglasivši kako će polaznici osposobljavanja za programere nakon šest mjeseci te naučenog znanja i novih spoznaja postati nositelji razvoja umjetne inteligencije.

Uza župana Tomaševića, u posjetu Centru umjetne inteligencije bila je i ravnateljica lipičke osnovne škole Klaudija Kovač s kojom se razgovaralo o jednom projektu koji je iznimno važan, a tiče se toga da će se OŠ Lipik također uključiti na svojevrstan način u razvoj modernih tehnologija.