Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U vrhu po povlačenju novca iz fondova EU

Županija dosad raznim projektima povukla 2,7 milijardi eura

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Štand Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije posjetio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić

U sklopu informativno-edukativnog događaja "Regionalni dani EU fondova" u Vukovaru je održan "Sajam EU fondova" na kojemu su sudjelovale Vukovarsko-srijemska županija i Razvojna agencija VSŽ-a.

Razvijanje suradnje Županijsko izaslanstvo u posjetu Donjoj Bavarskoj

Bila je to još jedna prilika da se građani informiraju o projektima u kojima su obje institucije sudjelovale, a koji su financirani iz fondova EU. Bila je to i prilika da zainteresirani posjetitelji iz prve ruke saznaju više o mogućnostima korištenja bespovratnih sredstava iz fondova EU kao i da prezentiraju neke svoje ideje te se informiraju postoji li mogućnost njihova sufinanciranja iz fondova ili ne. Inače, Vukovarsko-srijemska županija u samome je vrhu Hrvatske kada je riječ o povlačenju sredstava iz projekata EU.

Župan Božo Galić u više navrata istaknuo je važnost projekata EU financiranih iz fondova koji su, kako je rekao, budućnost svih nas i način podizanja kvalitete života građana u ovom dijelu Hrvatske. Podsjetio je na brojne realizirane projekte, ali i niz projekata koji se još provode ili njihova provedba tek treba započeti. Istodobno kontinuirano se radi i na novim projektima koji će doprinijeti i povećanju broja radnih mjesta.

Prema riječima pomoćnice ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Kristine Bilić, Vukovarsko-srijemska županija je kroz razne projekte do sada povukla oko 2,7 milijardi eura.

– Vukovar je 19. grad u Hrvatskoj u kojem smo organizirali Sajam EU fondova, a u planu nam je ove godine istu manifestaciju organizirati u još 11 gradova širom Hrvatske. Želimo da šira javnost, kao i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način dobiju informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije – rekla je Bilić.

Istaknula je kako su projekti EU postali nezaobilazan dio poslovanja i razvitka ne samo pojedinih gospodarskih subjekata, nego i cijele zajednice kao i to da fondovi EU pružaju velike mogućnosti za razvoj i podizanje ukupne kvalitete života.

Štand Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije posjetio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. 

Posjetitelji su mogli uživati u brojnim specijalitetima od crne svinje, a neke od njih pripremio je i poznati hrvatski kuhar Tomislav Špiček U Drenovcima održan prvi Fajferica Gastro Show ‘Meso crne svinje nije štetno za zdravlje, uzgajaju se na otvorenom, bez GMO-a...’