Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zamjenica župana Nadica Žužak primila brončanu s EP-a Ines Grdenić

Županija nagradila buduću pravnicu od koje strepe karatistice diljem svijeta

Foto: Zagrebačka županija
Ines Grdenić uspješno spaja sport i obrazovanje, a s Europskog prvenstva u karateu iz Danske vratila se s brončanom medaljom, koja je peto u nizu odličja ove mlade sportašice

Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, primila je i u ime Županije prigodno nagradila karatisticu Ines Grdenić. Ova sportašica s ovogodišnjeg se Europskog prvenstva u karateu za mlađe seniorke, u kategoriji do 50 kilograma, kući vratila s brončanom medaljom. Spomenuto je prvenstvo, uz sudjelovanje karatista iz 51 države, u veljači održano u Danskoj.

Održana konferencija “Energetska vizija za budućnost” U energetsku obnovu triju domova zdravlja i sedam škola u županiji uloženo je 85,6 milijuna kuna

Vrhunska sportašica

– Vratila sam se s rezultatom. S medaljom oko vrata! Naravno, u to je uloženo puno truda. Drago mi je što se to na kraju i isplatilo – ponosno je kazala Ines Grdenić, članica Karate kluba Velika Gorica, koja uspješno spaja sport i obrazovanje pa je ujedno i studentica na Pravnom fakultetu.

Brončana medalja s prvenstva u Danskoj ovoj mladoj sportašici nije prva. Naime, ovo je čak peto u nizu odličja koje je Ines osvojila na europskim, ali i natjecanjima diljem svijeta.

Nakon povratka s Europskoga prvenstva, Ines je na prvenstvu Hrvatske, također u kategoriji mlađih seniorki, osvojila prvo mjesto. Nakon toga prešla je u kategoriju seniorki.

– Velika je to razlika i puno jača kategorija. No nadam se da i u njoj mogu osvajati medalje. Ništa nije nedostižno, kockice za medalju treba posložiti u glavi – istaknula je Ines Grdenić, koja uživa status vrhunske sportašice u razvojnom programu Hrvatskoga olimpijskog odbora.

Na primanju kod župana Gorana Pauka Na stažiranju u Šibeniku mladi iz Belgije, Španjolske i Rumunjske

Ponos Županije

Zamjenica župana Nadica Žužak kazala je kako je Županija ponosna na Ines. Naime, dodala je zamjenica Nadica Žužak, ona svojim velikim sportskim uspjesima promovira i Zagrebačku županiju, ali i Veliku Goricu, grad iz kojeg dolazi. Podsjetila je pritom i na ulaganja Županije u sport, za što je ove godine u proračunu predviđeno čak 7 milijuna kuna.

U ime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije prijmu je prisustvovao i Boris Makarun, zamjenik predsjednika Zajednice.

– Uspjeh ove mlade velikogoričke karatistice još je jedan dokaz da novac uložen u sport nije bačen novac – kazao je Boris Makarun.

Kako bi pokazala svoj ponos i zahvalnost, Zagrebačka je županija Ines nagradila poklon-bonom za kupnju sportske opreme u vrijednosti od 3000 kuna.

Obnova škole vrijedna je 9,099 milijuna kuna Prvi zahvat na zgradi u 40 godina, obnova gotova do nove školske godine ‘Nastava se odvija normalno, radovi se i ne osjete, a učenici su znatiželjni, jer tko se ne bi radovao novoj školi’ Županija za rad zadruga godišnje izdvoji gotovo 150.000 kuna Održana županijska smotra učeničkih zadruga Na smotri u Jakovlju sudjelovale su 24 zadruge