Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 33 pregleda
Osvojili prva tri mjesta

Županija nagradila učenike zbog uspjeha na natjecanjima

Učenik Jurica Razumić koji je dobio nagradu Karlovačke županije
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Karlovačka županija je na početku nove školske godine za učenike, koji su u prošloj školskoj godini osvojili neko od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, osigurala novčane nagrade; 1.200 kuna za prvo mjesto, 800 kuna za drugo i 500 kuna za treće mjesto

- Osvojio sam treće mjesto na državnom natjecanju iz automatike, odnosno robotike, a i izmislio sam konzolu za učenje matematike koja je osvojila brojne nagrade kao inovacija. Radi na način da vam konzola postavi zadatak, a vi ga morate riješiti, unijeti broj koji je rješenje. Na taj je način vježbanje matematike zabavno. Konzola je ostala u mojoj osnovnoj školi Slava Raškaj u Ozlju, a ja sam upisao Tehničku školu, smjer mehatroničar. Trudit ću se da nastavim s inovacijama – kazao nam je Jurica Razumić, jedan od 35 učenika koji su u prošloj školskoj godini osvojili neko od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, među kojima je 11 osnovnoškolaca.

Za njih je Karlovačka županija, na početku nove školske godine, osigurala novčane nagrade; 1.200 kuna za prvo mjesto, 800 kuna za drugo i 500 kuna za treće mjesto.

- Oni su naši ambasadori znanja gdje god da dođu na natjecanja, a to što osvajaju nagrade u svim poljima, od hrvatskog jezika, povijesti preko sporta, glazbe do smotri, GLOBE natjecanja, govori koliko su nam djeca pametna i svestrana, te da će svakako moći pomoći razvoju gospodarstva grada i države. Novčano ih nagrađujemo jer ipak moraju daleko više učiti za državna natjecanja s obrzirom da znanja koja tamo moraju pokazati nadmašuju školska gradiva – pojasnila je Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica župana.